NIKO me nije zvao da igram za fudbalsku reprezentaciju Kosova, a oko te teme nisam ništa komentarisao za medije. Ovom rečenicom počinje i završava se svaka priča fudbalera Sopota Artona Zekaja (18) na temu mogućeg igranja za selekciju takozvane države Kosovo.

- Imao sam samo jedan poziv od strane medija u kojem sam govorio o borbi Sopota za opstanak. Nigde nije ni pomenuto ništa vezanu za tu temu, a onda krenem na trening i pročitam neke stvari koje nemaju nikakve veze sa istinom - objašnjava momak koji je prošao kompletnu školu Partizana i predvodio "orliće" u mlađim kategorijama sa kapitenskom trakom na ruci.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI FUDBALER MENjA DRŽAVLjANSTVO I REPREZENTACIJU: Razgovarao sam sa Prosinečkim

Na ovu temu za tamošnje medije je govorio predsednik fudbalske federacije tzv. Kosova Fadilj Vokri, a Zekaj otkriva da sa njim nije imao nikakve kontakte.

- Nisam dobio nikakav poziv, niti sam u tom pravcu ikada razmišljao. Verujte mi, puna mi je glava, telefon ne prestaje da mi zvoni, ne znam više ni šta bih pričao kad ne postoji nikakav osnov za bilo kakve polemike ili objašnjavanja.

PROČITAJTE JOŠ: SUPER KOMPJUTER PREDVIĐA: Srbija prolazi grupu na SP, Brazil šampion sveta

Ono što je Zekaju posebno zasmetalo u tekstu gde se pominje mogućnost igranja za selekciju tzv. Kosova je svojevrsni ultimatum našem savezu.

- Pominje se da bih zaigrao za Kosovo u slučaju da ne budem u planu A selekcije Srbije. To je krajnje nekorektno, ko sam ja da bih bilo koga uslovljavao - skromnim glasom je zaključio Zekaj.