Omladinski stadion na prodaju

J. Sekulić

13. 03. 2016. u 06:46

Pivić: Kada se radovi završe, Grad će raspisati tender. Naša donacija 300-400.000 evra. Na dobrom smo putu da do leta završimo sve poslove - kaže Pivić za “Novosti”

Омладински стадион на продају

Renoviranje stadiona Foto: V.N.

OFK Beograd se grčevito bori za opstanak, ali pored domaćih ligaša ima još jednog protivnika. Naime, zakonik FS Srbije kaže da u idućoj sezoni niko neće moći da igra u Superligi ukoliko nema reflektore. A na Staroj Karaburmi su radovi stopirani krajem novembra prošle godine jer je građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda utvrdio da investitor ne poseduje odobrenje za izvođenje radova. I izdao rešenje da se uklone građevinski radovi i sve vrati u prvobitno stanje.

Rečeno - učinjeno. Radovi u Ulici Mije Kovačevića su stali, ali, iako reflektori nisu zasijali, vidi se svetlo na kraju tunela. Objašnjenje za "Novosti" dao je generalni sekretar "romantičara" Aleksandar Pivić.

- Na dobrom smo putu da do leta završimo sve poslove, pa će OFK Beograd dobiti reflektore. Cela priča je na relaciji klub - Grad. Naime, OFK Beograd mora da Gradu Beogradu donira reflektore i novac za rekonstrukciju stadiona. Procedura dalje nalaže da se pripremi topografski snimak i napravi pregled ugovora koji se predaje Skupštini grada, što smo mi već uradili.

DOZVOLA PIVIĆ ističe da ništa više nije sporno oko postavljanja reflektora.
- Kada se stave potpisi na projekat, Grad kao vlasnik stadiona traži dozvolu, a ne mi. S tom dozvolom mi počinjemo s radom, a za postavljanje stubova za reflektore potrebno je oko mesec dana. Nema razloga da do jula i početka novog prvenstva ne završimo čitav posao. I reflektori će obasjati Karaburmu.

U OFK Beogradu su započeli i rekonstrukciju stadiona, ali i ti radovi su stali.

- Dogovarali smo se sa Gradom i oko tog dela posla. Mi sada možemo da primamo navijače na "istok" i na delovima "severa" i "juga", a to je oko 3.000 stolica, što je neophodan minimum da igramo utakmice Superlige - priča Pivić. - Zapadna tribina ima problema jer je u pitanju klizište. Počeli smo s rekonstrukcijom, a kada dobijemo odgovarajuće papire, nastavićemo tamo gde smo stali, pa ćemo i taj problem rešiti u hodu.

U tom slučaju kapacitet stadiona na Karaburmi bio bi 19.000 gledalaca.

- Toliko, ali zbog sigurnosti i komfora, kada sve završimo, OFK Beograd će moći da gleda 15.000 navijača.

Kada su započeli radove, koji su stopirani, čelnici "romantičara" su već obezbedili novac, tako da to sada ne predstavlja problem.

- Novac smo, naravno, obezbedili, inače ne bismo ni počeli s radom. Stubovi su napravljeni, tako da, kada krenemo, možemo nesmetano da radimo. To će nas koštatiti 300-400.000 evra, a ta donacija Gradu će podići i vrednost stadiona.

Fudbalska Karaburma u novom ruhu, dakle, trebalo bi da bude zanimljiva za investitore, pošto je zaživeo i Zakon o privatizaciji.

- Koliko ja znam, kada se svi radovi završe, Grad će raspisati tender kako bi se stadion prodao!

Da li je to dobro ili loše za OFK Beograd?

- Ne znam, u ovom trenutku zaista ne bih mogao niša više da kažem - kaže Pivić.

Krenulo je, a kako će se, kada i gde završiti, videćemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

mnenad

14.05.2017. 14:19

@Sale - Ма нека га купе и они, само нека опстане, овако ће се угасити. Сви у Србији навијају или за звезду или за Партизан, *ере ми се од тога више. Као да су то једини клубови који су икада постојали и да пре цз и партизана није ништа постојало, то нису београдски или српски клубови, то су југословенски комунистички државни клубови, мој је ОФК БЕОГРАД.

Dordje Despotovic

13.03.2016. 12:13

Preliva pare iz Zvezde u OFK i sprema teren da kupi klub ! Preko ovih klinaca sto prelaze u Zvezdu u poslednjih nekoliko dana (Milic,ova braca Racic ) isplacuje OFKu kao neka obestecenja i sprema stadion za privatizaciju. Svi to znaju i cute. Ali zasto cute Delije ?