UEFA prekrstila Arenu!

N.I.

08. 01. 2016. u 08:10

Najveća gradska dvorana na 12 dana menja svoje originalno ime i to košta 250.000 evra

УЕФА прекрстила Арену!

Jovan Burmaz Foto M. Vukadinović

BEOGRAD je svet! Ovo znamo još odavno, ali Beograd će od 2. do 13. februara nove godine biti i - fudbalska Evropa. u najvećoj sportskoj dvorani na Balkanu biće organizovano Prvenstvo u dvoranskom fudbalu na kojem će se 12 najboljih selekcija boriti za naslov prvaka Evrope na takozvanom petoparcu.

Ipak, u ozbiljnom fudbalu i na takmičenju koje organizuju UEFA i Fudbalski savez Srbije mnogo je ozbiljnih i skupih stvari i događaja koje ni najmanje ne liče na "petoparac". Jedan od detalja koji "bude oči" je da UEFA insistira da se najveća dvorana u tih 11 dana zove samo "Arena", bez onog "Kombank".

SLOVENCI NA PREMIJERI SRBIJA je domaćin EP u futsalu i na premijeri 2. februara od 18 časova igraće protiv Slovenije. U našoj A grupi je još Portugalija. U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C Rusija, Hrvatska i Kazahstan i u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.

- Stvar je krajnje jednostavna, iako je za mnoge bila na granici velikog iznenađenja. Sve je danas u fudbalu komercijalizacija i pogotovo u UEFA se vodi računa o najmanjim detaljima - kaže direktor zvanične agencije FSS "Plavi plavi" Jovan Burmaz.

Dakle, ovo što je UEFA odlučila da uradi sa kratkotrajnom promenom imena "Kombank arene" ima, razumljivo, svoju cenu.

- UEFA je kao organizator Futsal prvenstva Evrope odvojila 250.000 evra samo za "šminkanje" "Arene" i dnevne zakupe dvorane, a oni iznose 25.000 po danu. Evropska kuća fudbala je pokrila i sve ostale troškove. Smeštaj ekipa i službenih lica u beogradske hotele, kao i najam Hale sportova na Novom Beogradu i Sportskog centra "Šumice" u kojima će biti treninzi reprezentacija. UEFA je čak platila izradu specijalnih panela, preciznih dimenzija koji će pokriti ogromne natpise "Kombank arena". Oni će samo za ovu montažu, demontažu i vraćanje stvari u prvobitno stanje da izdvoje 50.000 evra - dodaje Burmaz.

Zanimljivo je da ovaj gest UEFA nije ništa novo i neočekivano.

- Podsećam da je 2006. godine, tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj FIFA takođe "Alijans arenu" u Minhenu nazvala samo "Arena". Jednostavno, to je i tada diktiralo tržište i stroga pravila reklamiranja. Naravno, FIFA je sve platila, kao i u pojedinim slučajevima kada je londonska "O2 arena" takođe menjala svoje ime na nekoliko dana - kaže Burmaz.

U današnjem svetu fudbala, sve ima svoju cenu. Beograd će od 2. do 13. februara biti fudbalski centar Evrope. U "Areni". UEFA je platila - baš sve.

ŠPANCI RAZMAŽENI

FUDBALSKA reprezentacija Španije tražila je i unapred platila termine da dodatne treninge koji će najverovatnije biti održavani u dvorani SC "Šumice".


SMEŠTAJ

UEFA je već rezervisala nekoliko hotela. Svih 12 ekipa će biti smešteno u "Kraun plazi" i "Hajatu". Organizacioni komitet i delegacija UEFA će biti smešteni u hotelu "Radison blu", a sudije u Sportskom centu FSS u Staroj Pazovi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

sokirani opljackani penzioner

08.01.2016. 09:51

I posteno i gospodski, svaka cast, za primer. A nevernicima poruka - da bi krava dala mleko morate da je nahranite, kakva hrana - takvo mleko...

Shone

08.01.2016. 10:45

Ok je to sto su sami platili Areni pokrivanje oznaka, ali ja koliko znam - Komercijalna Banka je isto tako platila tu reklamu bez pauza u reklamiranju. Pitanje je da li je pored menadzmenta Arene i menadzment Komercijalne Banke na ovo pristao i da li je Banka propisno obestecena za nadoknadu prouzrokovane stete ?

Radojko

08.01.2016. 11:32

@Shone - Ne razumem koja je svrha tvog komentara osim da se pravis pametan.Pa ako Komercijalna Banka ne moze da iz ovoga izvuce interes i ne naplati ,to je onda nesposobna banka,a ti brines za njih?U redu kad se brani interes naroda,prava manjinskih grupa,penzionera i ljudi komentarisu ali ovo je prvi put da se neko brine za Banku?

Deda

08.01.2016. 13:17

@Shone - Ako se on pravi pametan ti se pravis najpametniji.Nije poenta da li ce Banka biti ostecena,nece sigurno,nego da li ce UEFA to platiti Banci.Ako nece neko mora,a to moze da znaci da bi to mogao bit grad Beograd ili drzava Srbija a to opet znac -mi-gradjani,penzioneri i drugi...

Зеленко

09.01.2016. 04:24

@Shone - Komercijalna banka je državna banka, pa je sasvim jasno da država Srbija neće odbiti priliku da se promoviše a uzgred i zaradi koji evro. Biće tu za mnoge posla, počev od RTSa pa nadalje. Trošiće se struja, navijači kupovati karte, odsedati u hotelima, puniti prestoničke restorane i suvenirnice. Zato, ne pravite se pametnijim nego što jeste.

Milan

08.01.2016. 12:44

Nista cudno! U vecim takmicenjima, kada igraju reprezentacije, ime stadiona se uvek menja u koliko stadion nosi ime sponzora. Na primer, Allianz Arena je menjao ime tokom svetskog prvenatva u fudbalu.