FK Partizan: Bez kafanskih priča u javnosti

Novosti online

08. 04. 2015. u 19:10

Nezavisno od počinioca i motiva, napad na gospodina Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, piše u saopštenju

ФК Партизан: Без кафанских прича у јавности

Fudbalski klub Partizan oglasio se tokom večeri zvaničnim saopštenjem za javnost povodom napada koji se dogodio na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića.

- Uprava Fudbalskog kluba Partizan najoštrije osuđuje kriminalni napad na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića prilikom kojeg su sticajem srećnih okolnosti izbegnute teške posledice. Verujemo da će nadležni organi otkriti počinioca, odnosno počinioce ovog krivičnog dela i saznati njihove motive i nadamo se da ti motivi neće biti povezani sa angažmanom gospodina Vučelića u fudbalskom sportu. On je, obzirom na svoju funkciju i internu raspodelu poslova u upravi kluba, u poslednje vreme više puta javno iznosio stavove FK Partizan o odlukama klupskih organa i ukupnim zbivanjima u srpskom fudbalu, na način koji svakako nije i ne sme biti razlog za ovaj kriminalni akt.

Uprava crno-belih apelovala je na sve da se uzdrže u komentarima i da ne dižu tenzije.

- Nezavisno od počinioca i motiva, napad na gospodina Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, prenošenja kafanskih priča u javnost, raznih oblika govora mržnje. Na žalost, među navijačima svih klubova ima osoba sklonih nasilju i fudbalski radnici imaju posebnu odgovornost da svojim javnim istupima ne raspiruju strasti i izazivaju navijačke tenzije. Borba za bodove i trofeje mora se voditi isključivo na sportski i fer način i ne sme dovesti do ugrožavanja bilo čije lične bezbednosti" stoji u saopštenju FK Partizan, piše u saopštenju FK Partizan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije