Meč Crna Gora - Rusija registrovan rezultatom 0:3

Tanjug

08. 04. 2015. u 18:30

Kako prenosi agencija TASS, Crna Gora će naredne dve utakmice kao domaćin morati da igra pred praznim tribinama, dok je Rusija kažnjena sa 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača na tom meču

Меч Црна Гора - Русија регистрован резултатом 0:3

Prekinuta utakmica između reprezentacija Crne Gore i Rusije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Rusije, odlučila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Kako prenosi agencija TASS, Crna Gora će naredne dve utakmice kao domaćin morati da igra pred praznim tribinama, dok je Rusija kažnjena sa 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača na tom meču.

Susret G kvalifikacione grupe na stadionu u Podgorici prekinut je 27. marta već u prvom minutu pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.

Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Dmitrija Kombarova.

Utakmica između Crne Gore i Rusije obeležena je brojnim incidentima na tribinama, a prekinuta je pri rezultatu 0:0.

Posle današnje odluke UEFA, Rusija na tabeli G grupe zauzima treće mesto sa osam bodova, iza vodećih Austrije sa 13 i Švedske sa devet.

Crna Gora je ostala četvrtoplasirana sa pet bodova ispred Lihtenštajna sa četiri i Moldavije sa jednim bodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije