NEMANjA Gudelj, prvotimac holandskog AZ Alkmara je pre nekoliko dana potvrdio svoju pređašnju odluku. Fudbaler koji je igrao za sve selekcije Srbije, zahvalio se na usmenom pozivu selektoru Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću, a strpljenje i lojalnost zemlji u čijem glavnom gradu je rođen potvrđena je pre nekoliko dana.

Naime, privremeni selektor „orlova“ Ljubinko Drulović uputio je poziv Gudelju za prijateljski duel protiv Republike Irske 5. marta u Dablinu.

Jedan od najuticajnijih holandskih sportskih listova „Vojtbal“ potvrdio je da je dvojac Alkmara dobio poziv za nacionalne A selekcije: Gudelj za Srbiju, a Selso Ortiz za Paragvaj.

- Rođen sam u Srbiji, odrastao sam u Holandiji, nedavno sam dobio i ponudu da igram na Mundijalu u Brazilu u dresu Bosne i Hercegovine, ali ja sam izabrao Srbiju - kaže vezista Alkmara koji je sinoć igrao prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Slovana u Liberecu.

Nastupom za najbolju selekciju Srbije u Dablinu Gudelj će staviti tačku na spekulacije o izboru zemlje za koju će igrati. Momak koji poseduje srpski, ali i holandski pasoš pojaviće se, dakle, među putnicima za prijateljski meč sa Ircima, a imaće i razlog više da u nedelju sa pažnjom prati žreb za Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine igrati u Francuskoj. Srbija bi posle nekoliko propuštenih prilika trebalo konačno da traži svoj put ka velikoj fudbalskoj sceni. Očigledno, sa Nemanjom Gudeljom.n N. ILjUKIĆ

LIČNA KARTA
NEMANjA GUDELj
Rođen 16. novembra 1991. u Beogradu
Visina: 187 cm
Pozicija: Zadnji vezni, štoper
Klubovi: Breda 79 (8), AZ Alkmar 19 (3)
Reprezentacija: do 19 godina 3 (0), mlada 15 (2)