JAVNE ličnosti koje su ovih dana na udaru zbog navoda na društvenim mrežama da se nalaze na platnom spisku "Pošta Srbije" i da primaju velike mesečne iznose, jedna po jedna demantuju da imaju bilo kakvu vezu sa tom pričom. Posle starlete Tijane Ajfon i pevača Željka Samardžića, priču da dobijaju platu od "Pošte" za "Novosti" su demantovali folkerka Jelena Broćić, kao i kompozitor, tekstopisac i producent Marko Kon.

- Nisam na platnom spisku "Pošte", niti bilo koje državne ili javne ustanove u ovoj zemlji - decidirano će Broćićeva za naš list. - U šoku sam, stvarno nemam nikakve veze sa ovim što se piše. Ne mogu da verujem. Jedva čekam da se neko oglasi i da kaže - ovi ljudi su na spisku, a ovi nisu.

PROČITAJTE JOŠ - Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Jelenu je o ovome obavestila njena drugarica koja radi u pošti.

- Ona, naravno, zna da ja nisam u "pošti" - nasmejala se folkerka. - Kad sam saznala, počele su i kolege da mi javljaju. Sve se brzo proširilo na društvenim mrežama - "Fejsbuk", "Instagram". Ne znam otkud ja na prvom mestu.

Što se Jelene tiče, neće se, sa pravne strane, sve na ovome završiti.

- Ja sam već uradila sve što je potrebno da se zaštitim. Nadam se da će vrlo brzo da se ustanovi o čemu se ovde radi.

Željko Samardžić Foto V. Danilov,Tijana Ajfon foto ATA,Branko Kockica Foto P. Mitić

Reakcija Marka Kona na poziv "Novosti" bila je kratka:

- Nemam o tome šta da pričam. Ja sam preko svoje advokatske kancelarije uputio opomenu portalu koji je to prvi objavio. Oni su to uvažili, skinuli vest, izvinili se i objavili demanti. Na tome je, što se mene tiče, sve završeno.

Pokušali smo da čujemo i reakciju Branka Milićevića Kockice, čije ime se takođe pominje u tom kontekstu, ali se on, do zaključenja ovog broja, nije javljao na naše pozive.

Marko Kon. foto ATA