Severina Kojić izgubila je pravnu bitku vođenu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom koju je vodila sa nekadašnjim partnerom, biznismenom Milanom Popovićem.


Sudija Tea Golub jutros je, 28. novembra, u Zagrebu donela privremenu meru kojom odlučuje da dete živi sa ocem Milanom, koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju deteta.


Golub u odluci nije navela na kojoj će adresi dečak živeti.


- Zadovoljni smo presudom iako je još nepravomoćna. Nadamo se da će se majka držati privremene mere - rekao je za "24sata.hr" Milanov advokat.


Privremena mera znači da Severina već danas sina treba da preda ocu, koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu, gde će dalje brinuti o njemu.

Severinin zastupnik, advokat Mate Matić, podneo je u utorak krivičnu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede detetovih prava. Naime, nakon incidenta u Osnovnoj školi "Matija Gubec", koju dečak pohađa kada je bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba, dečak je bio traumiran i preporuka lekara bila je da ne ide u školu.

Međutim, uprkos tome, Milan Popović, vodio ga je u školu i mimo pristanka majke, pa je ona protiv njega podnela krivičnu prijavu.

Pevačicini zastupnici odluku da dete živi sa ocem će pokušati da ospore, s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podneli krivičnu prijavu zbog povrede detetovih prava.