Novosadski Oktoberfest: Tekli potoci piva i rokenrola

S. Bajić

20. 10. 2019. u 22:27

Новосадски Октоберфест: Текли потоци пива и рокенрола

Foto promo

"Novosadski Oktoberfest" završen nastupima "Ortodoks Keltsa", Jure Stublića i "Filma", Dejana Petrovića... Čuveni Aca Seltik proslavio je rođendan na bini, uz tortu i svećice

OVOGODIŠNjE, četvrto izdanje "Novosadskog Oktoberfesta", koji je u noći između subote i nedelje oko dva časa posle ponoći završen koncertom "Električnog orgazma", obeležila je uobičajeno dobra poseta od oko 15.000 ljubitelja piva i dobre zabave. Oni su tokom dvodnevne manifestacije u hali "Master centra" imali priliku da uživaju u velikom broju različitih pivskih etiketa i gurmanskih specijaliteta, kao i u sjajnim koncertima čak 10 popularnih bendova. Zvanično će biti saopšteno koliko je piva popijeno za dve festivalske noći kada organizatori pribave sve podatke, ali je, kako ističu, jasno da je, kao i prethodnih godina, natočeno najmanje 35.000 litara.

Završnu festivalsku noć već u 19 časova su otvorili gosti iz Minhena i prezentovali muziku Bavarske, a u dobrom raspoloženju su nastavili miljenici novosadske publike, "Ortodoks Keltsi", uz koje se pevalo uglas i đuskalo u dobro znanom ritmu. Frontmen ovog benda Aca Seltik proslavio je rođendan na bini, pa je, prigodno, usred koncerta, na poklon dobio tortu i duvao svećice.


PROČITAJTE JOŠ:
Manu Čao oduševio Nišlije: Akustična žurka najavila „Merak“ festival“

Pivopije nije ostavio ravnodušnim ni Jura Stublić, frontmen grupe "Film", koji se publici obraćao sa "draga braćo i sestre". On je pokrenuo "dobre vibracije", potvrdio da je "ljubav zakon" i da "boje su u nama".

- Prošlo je pola veka otkako je nastao rokenrol i slavimo muziku - poručio je Stublić uz taktove starog hita "Osmijeh", Drage Mlinarca, i legendarne "Grupe 220" - "Tako mi draga znaj izgledaš ti, dok sa smiješkom promatraš svijet...".


Jura Stublić

Ipak, atmosferu su do usijanja podigli Dejan Petrović i njegov Big bend, koji su kao lokomotiva jurili "Master centrom". Majstori trube i besprekornog ritma pokrenuli su setove bez prekida između pesama, što publici koja je neprekidno đuskala nije smetalo. Sevali su strani hitovi u obradi sa primesama našeg melosa, odzvanjali su hard-rok taktovi "Blek sabata", a zatim domaći hitovi "Lutka sa naslovne strane", "Ružica si bila", "Maljčiki", "Mi plešemo", "Paranoja", sve do Kojine "Buke u modi". Za kraj, spektakularno, "Da zna zora" i neizbežno, "U Novom Sadu, hej".

Tačku na bogato muzičko veče stavili su Gile i "Električni orgazam", najpre klasicima iz rane faze, "Krokodili dolaze" i "Konobar", a zatim hitovima iz svih perioda karijere. Prethodne, prve festivalske večeri u hali "Master centra" nastupili su Blaža i "Kljunovi", "Atomsko sklonište", "Van Gog", "Sanitarijum" i "Zbogom, Brus Li".


PROČITAJTE JOŠ:
Manu Čao oduševio Nišlije: Akustična žurka najavila „Merak“ festival“Električni orgazam“

UŽIVA SE I BEZ PIĆA

- Ne pijem pivo, ali ne želim da propustim manifestaciju na kojoj vlada dobra atmosfera, uz mnogo vedrih i raspoloženih ljudi, sjajnu muziku i zabavu. Dolazim sa društvom, lepo se provodimo i uživamo u hitovima - rekla je Kristina iz Subotice.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Rista Glista

20.10.2019. 23:49

Očigledno da organizatori "Oktober" festa nikada nisu bili na October festu