Manu Čao oduševio Nišlije: Akustična žurka najavila „Merak“ festival“

J. Ćosin

20. 10. 2019. u 17:49

Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“

Foto Vanja Keser

Legendarni Manu čao održao spektakularan dvočasovni akustični koncert u hali „Mika Antić“. Nastupom velike zvezde najavljen je "Merak fest" koji će biti održan u Nišu sledeće godine

LEGENDARNI Manu Čao održao je u subotu, u prepunoj hali "Mika Antić" u Nišu, spektakularan dvočasovni akustični koncert, i sa triom "El čapulin solo", s kojim se trenutno nalazi na balkanskoj turneji, izveo svoje najznačajnije pesme koje je snimio, što u grupi "Mano negra", što kroz solo karijeru.

- Dobro veče, Niš! Kako ste? - euforično i uz širok osmeh, sa gitarom u ruci, rekao je Manu Čao po izlasku na binu. - Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti.


PROČITAJTE JOŠ: BORA ČORBA DEMANTUJE GLASINE: Nisam teško bolestan, spremamo veliku turneju

Zasvirao je Manu sa kolegama "Otro mundo" dok ga je publika i dalje pozdravljala gromoglasnim aplauzom. Već treća pesma "La vida tombola", iz filma o Dijegu Armandu Maradoni, digla je na noge oduševljenu publiku u gradu na Nišavi. Sjajna atmosfera je potrajala uz dobro poznate hitove "Mala vida", "Clandestino", "Bongo bongo"... Vrativši se na bis, Manu Čao je izveo "Me gustas tu", koju su posetioci željno iščekivali. Ovim hitom završen je koncert koji će se dugo prepričavati.

Uživali su u subotu obožavaoci ne samo iz Niša i drugih krajeva Srbije, već i iz inostranstva. Nišlije je posebno oduševio izbor koncertnog prostora jer, kako kažu, u gradu postoji manjak adekvatnih lokacija, izuzev u letnjim mesecima, kad se koncerti održavaju na otvorenom. Problem je jedino bio - toalet. Postojao je samo jedan muški i jedan ženski, pa su redovi bili dugački.

Organizator koncerta Marko Micić kaže da je ovaj spektakl uvertira za vorld-mjuzik festival "Merak" naredne godine.

Foto Vanja Keser

- Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati "Merak" - veli Micić, koji je i direktor festivala. On podseća da se reč "merak", iako potiče iz turskog jezika, odomaćila na ovim prostorima, da znači zadovoljstvo koje proističe iz "malih" stvari i žudnju za nečim.

- "Merak fest" ima za cilj da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatljiv - ističe Micić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije