I Muška azbuka na malim ekranima

M. Jungić Milošević

28. 09. 2019. u 09:33

Seriju će režirati Jelena Bajić Jočić koja kaže da će do maja iduće godine biti gotov scenario

И Мушка азбука на малим екранима

Mirjana Bobić Mojsilović, Jelena Bajić Jočić i Nedeljko Bajić, Foto Instagram/mirjanabobic

JEDNA od naših najčitanijih autorki Mirjana Bobić Mojsilović potpisala je ugovor sa producentskom kućom "Kontrast studios", Radoša Bajića, za snimanje serije po njenim romanima "Muška azbuka" i "Azbuka mog života". Snimanje bi trebalo da počne sledeće godine, a tema je razvod, otkriva spisateljica za "Novosti".

- Biće to priča o svima nama, o epidemiji razvoda, epidemiji usamljenosti i kod nas i u svetu, o našim životima i savremenim porodicama, jer mi smo mekši i slabiji nego što su bili naši roditelji - primećuje Mira Bobić Mojsilovića - To će biti jedna urbana, savremena priča koja se tiče svih nas, a ja ću biti savetnik na scenariju.

Seriju će režirati Jelena Bajić Jočić koja kaže da će do maja iduće godine biti gotov scenario.

- Tekst mora da bude kvalitetan, jer i roman i autorka postavljaju visoke standarde, a mi verujemo da se dobre stvari "kuvaju" dugo. Mirini romani su na mene ostavili jak utisak i videla sam da su potencijalno dobar materijal za ekranizaciju. Odmah se pojavilo obostrano interesovanje, kao i osećanje da je to prava stvar - kaže rediteljka. - Mada smo u jeku realizacije tri televizijske serije čija emitovanja sukcesivno kreću već sledeće subote, našli smo se na još jednom novom početku. Veoma smo uzbuđeni i srećni što imamo to zadovoljstvo i čast da sarađujemo sa fantastičnom i neprevaziđenom Mirjanom Bobić Mojsilović, čiji romani su nas inspirisali da krenemo u ovaj značajan poduhvat kojem se veoma radujemo.

Podsetimo, jedna australijska producentska kuća otkupila je prošle godine prava za snimanje serije po romanu "Gospodin Pogrešni" Mirjane Bobić Mojsilović, koja kaže da bi do kraja 2020. to ostvarenje trebalo da uđe u produkciju.


POKLON ZA OBOŽAVATELJE

AUTORKA je pripremila i iznenađenje za čitaoce na predstojećem Sajmu knjiga.

- Mada svi očekuju moj novi roman na Sajmu knjiga, ja sam pripremila zbirku poezije od 29 pesama, sa mojim crtežima. Lep poklon za ljubitelje ovog žanra, kao i za sve one koji žele bolji život - poručuje Mira Bobić Mojsilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)