POVODOM početka snimanja serije "Preživeti Beograd", reditelja Đorđa Stanimirovića, u produkciji "Kontrast studiosa" i TV Pink, novinari su se u utorak družili sa autorima i glumcima u jednom beogradskom restoranu. Emitovanje je planirano za jesen na "ružičastoj" televiziji. Prvih 12 epizoda napisao je scenarista Đorđe Milosavljević, koji, za "Novosti", kaže da je priču gradio na kontrastu između ekstremno ruralnih mesta iz kojih dolaze glavne junakinje i urbanog Beograda.

- Ovo je savremena bajka jer pokazuje da je raskorak između ruralnog i urbanog moguće prevazići. Glavni akteri, uprkos svim iskušenjima, na kraju, imaju dosta sreće - kaže sagovornik otkrivajući da će naredne epizode imati ženski pečat jer će ih pisati mlade scenaristkinje Katarina Mitrović i Milica Jevtić.

I glavne junakinje ove sage su mlade, a jednu od njih igra glumica Nina Nešković.

- Tumačim lik Ružice, devojke iz Zabojnice, sela pored Kragujevca, koja dolazi u Beograd da upiše veterinu i smišlja načine kako da pobedi sebe u prestonici, da se uklopi i da iskoriguje ponašanje koje je ponela od kuće sa onim što je čeka u Beogradu - kaže Nina, dok njena mlađa koleginica Tamara Šustić otkriva u čemu se njen like Nevene razlikuje od Ružice.

PROČITAJTE JOŠ - Pada prva klapa serije “Preživeti Beograd”

- Ona želi da izađe iz sredine koja je počela da je guši i da je stavlja u svoje okove. Donosi radikalnu odluku i odlazi u glavni grad da ostvari svoje snove. I tu kreće njen preobražaj. Nevena je, u stvari, tatin sin i tako sam branila lik, kao da se radi o mladiću, jer Nevena ima stav i bezobrazna je - kaže sagovornica čijeg oca igra Tihomir Stanić, a majku Velinku Branka Šelić, koja nam je potvrdila da se mnogo toga u seriji vrti i oko ljubavi.

- Nas troje, moj suprug, naš prijatelj Vojin i ja smo odrasli zajedno i imamo neke neraščišćene račune iz prošlosti, jer se tu prožima moja stara ljubav prema Vojinu. U našu ćerku Nevenu je zaljubljen Vojinov sin, koji ostaje u rodnom mestu, a ona odlazi na studije u Beograd - objašnjava Šelićeva.


Boris Pingović, Foto V. Danilov


Uloge tumače i Bojana Stojković, Lenka Petrović, Lazar Nikolić, Dejan Maksimović, Nemanja Rafailović, Nikola Bulatović, Miloš Đorđević, Branko Janković, Anja Mandić, Mira Banjac i drugi.

LjUBAVI IZ MLADOSTI

GLUMAC Boris Pingović otkriva da igra Vojina, koga je žena ostavila zbog njegove neprežaljene ljubavi iz mladosti.

- On je moćan čovek iz malog vojvođanskog mesta koji je napravio imperiju, ima silose i kamione, ali nema sreće. Sam odgaja sina i opsesivno je vezan za njega. Želeći mu dobro, pravi od njega idiota, a videćete da li će sin da se odupre očevom uticaju ili ne - tajanstven je Pingović.