VENČANJE U OTADŽBINI: Ženi se princ Dušan Karađorđević

E. B. T.

22. 05. 2019. u 12:52

Prinčevski par je prošle godine imao građansko venčanje u NJujorku, a Dušan za "Novosti" objašnjava zašto im je bilo važno da se venčaju u Srbiji

ВЕНЧАЊЕ У ОТАЏБИНИ: Жени се принц Душан Карађорђевић

PRINC Dušan Karađorđević i njegova višegodišnja partnerka Valerija Demuzio venčaće se 25. maja, u 13.15 u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, zadužbini kralja Petra Prvog. Kako saznajemo, proslava će biti skromnija, krunisanju njihove ljubavi prisustvovaće članovi porodice i prijatelji koji su uglavnom iz inostranstva, jer prinčevski par živi u Francuskoj i u SAD. Venčanje će činodejstvovati episkop šumadijski Jovan, a Dušanov kum će biti njegov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui.

Prinčevski par je prošle godine imao građansko venčanje u NJujorku, a Dušan za "Novosti" objašnjava zašto im je bilo važno da se venčaju u Srbiji.

- Supruzi i meni velika je želja bila da se nakon građanskog venčanja u NJujorku venčamo i u Srbiji koju oboje toliko volimo - kaže nam princ. - Veoma sam srećan i ponosan što ćemo se venčati pred Bogom u Srbiji, koja je moja otadžbina i gde su moji koreni. Sjedinićemo se u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima.

Dušan ističe da će "s radošću ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja". Prenoseći utiske supruge o našoj zemlji, princ kaže:

- Valeriji se Srbija veoma dopada, već planiramo i sledeću posetu.

Princ Dušan je najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove supruge Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla. U Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu sudbonosno "da" pre dve godine izgovorili su princ Đorđe Karađorđević i Felon Rejman, a 2016. princ Mihailo Karađorđević i LJubica LJubisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Banaćanin

22.05.2019. 16:59

Aman zaman, gospodo iz redakcije, zar je ovo vest? Ko je pa taj Dušan Karadjordjević? To su obični ljudi. Što ne pišete da se i moj komšija, koji privremeno živi i radi u Nemačkoj došao kući da pravi svadbu? Pa i to je vest??!

Spiridon S.

22.05.2019. 19:14

@Banaćanin - @Banacanin.Malo pristojnosti nebi bilo na odmet..Neko ko se preziva Karadordevic ne moze biti "ko je pa taj"...To sto su tvoji drzali na zidu sliku "druga tite" ne obavezuje redakciju da pise o tebi i tvom komsiji..Da svakako ovo je vest ..skojevac,za nas Srbe radosna vest..

Banaćanin

22.05.2019. 19:50

@Banaćanin - "Spiridon S." Šta umišljaš ti? Prezime Karadjordjevića ima dosta. Ja bih pre cenio Obrenoviće, nego Karadjordjeviće. Karadjordjevići kako su došli na vlast (ubistvima i satiranjem dinastije) tako su i otišli i ne treba ih velićati, što su zadužili do su i dobili. Uostalom Srbija je Republika, ako si zaboravio u svojoj usijanoj glavi.

1389

21.11.2019. 22:55

@Banaćanin - Кнез Душан Карађорђевић је праунук Арсена Карађорђевића (рођеног брата краља Петра I) и унук кнеза Павла Карађорђевића