PRINC Dušan Karađorđević i njegova višegodišnja partnerka Valerija Demuzio venčaće se 25. maja, u 13.15 u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, zadužbini kralja Petra Prvog. Kako saznajemo, proslava će biti skromnija, krunisanju njihove ljubavi prisustvovaće članovi porodice i prijatelji koji su uglavnom iz inostranstva, jer prinčevski par živi u Francuskoj i u SAD. Venčanje će činodejstvovati episkop šumadijski Jovan, a Dušanov kum će biti njegov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui.

Pročitajte još: KARAĐORĐEVIĆI PREDSTAVILI NASLEDNIKA: Dedine suze za malog princa (FOTO+VIDEO)

Prinčevski par je prošle godine imao građansko venčanje u Njujorku, a Dušan za "Novosti" objašnjava zašto im je bilo važno da se venčaju u Srbiji.

- Supruzi i meni velika je želja bila da se nakon građanskog venčanja u Njujorku venčamo i u Srbiji koju oboje toliko volimo - kaže nam princ. - Veoma sam srećan i ponosan što ćemo se venčati pred Bogom u Srbiji, koja je moja otadžbina i gde su moji koreni. Sjedinićemo se u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima.

Dušan ističe da će "s radošću ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja". Prenoseći utiske supruge o našoj zemlji, princ kaže:

Pročitajte još: KARAĐORĐEVIĆI TVRDE: Priznanice za Beli dvor u Arhivu i NBS

- Valeriji se Srbija veoma dopada, već planiramo i sledeću posetu.

Princ Dušan je najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove supruge Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla. U Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu sudbonosno "da" pre dve godine izgovorili su princ Đorđe Karađorđević i Felon Rejman, a 2016. princ Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević.