Dr Nele protiv novih folk zvezda

M. Ćunković

14. 05. 2019. u 21:08

Др Неле против нових фолк звезда

Foto K. Mihajlović

Spot "Ti to ne razumeš" i najava koncerta na Tašu

LEGENDARNI Nele Karajlić predstavio je u utorak na beogradskom splavu "Fristajler" novu pesmu i spot "Ti to ne razumeš", kao i reizdanje albuma "Zabranjenog pušenja" iz 1997. "Ja nisam odavle" ("Take it or leave it records") obogaćenog sa četiri živa snimka, a ujedno je i najavio koncert 25. maja na Tašmajdanu, gde će, uz bend "Osiromašeni uranijum", izvesti presek hitova iz svih faza karijere.

Nele se u novoj pesmi koja, posle "Nedelje kad je otiš'o Hase 2", predstavlja još jedan njegov muzički eksperiment, udružio sa mladim dvojcem koji čine Jang Palk i Mare Đans, a spot je režirao Vuk Protić. Singl "Ti to ne razumeš", gde je zastupljen "autotjun", govori o sukobu i muzičkoj borbi generacija - Neleta kao starog rokera, i njih dvojice kao novih folk zvezda.

Pročitajte još - Nele Karajlić: Žao mi je što sa Momom nisam delio astal u kafani

Posle premijere spota, Karajlić je sa pratećim bendom izveo tri hita iz perioda kad je bio frontmen originalnog "Zabranjenog pušenja" - "Bos il' hadžija", "Poslednja oaza" i "Na straži pored Prizrena". Koncert na Tašmajdanu, gde je Nele nastupio sad već davne 1996. sa beogradskom postavom "Pušenja", najavljuje se kao vizuelno-scenski spektakl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)