IZVINjENjE američkog glumca Morgana Frimena (80) ženama koje su ga optužile za seksualno uznemiravanje izazvalo je nove reakcije. Pre dva dana se oglasilo američko Udruženje filmskih glumaca, koje preispituje odluku o nagradi za životno delo uručenoj oskarovcu početkom godine. Iz Udruženja poručuju da veruju hrabrim ženama koje su prijavile uznemiravanje, ali da Frimen ima pravo na fer suđenje.

Slavnog holivudskog glumca je za seksualno uznemiravanje optužilo čak osam žena. Pre tri godine na snimanju komedije Going in style, pokušao je da skine košulju mladoj asistentkinji i proveravao da li nosi brushalter. Optužuju ga i da se prema ženama ponašao na način koji je u njima izazvao osećaj nelagodnosti i omalovažavanja. Nedavno su u javnost "procurile" i SMS poruke koje je glumac slao Edini Hajns, ćerki Dine Ader, koju je Frimen usvojio sa prvom suprugom Dženet Ader Bredšo. Edina je pre tri godine izbodena nasmrt ispred svog stana u Njujorku. Na suđenju Lamaru Davenportu (33), koji je optužen za ubistvo, kao dokaz pojavile su se SMS poruke u kojima se nesrećna devojka dečku Lamaru žali na neprimerena osećanja svog "dede" prema njoj. Glasine da je između Morgana i Edine postojala ljubav kruže već desetak godina, a spekulisalo se i da je ona želela da se uda za njega.


PROČITAJTE I: Posle optužbi za neprimereno ponašanje, izvinjenje Morgana Frimena


Međutim, to nije jedini skandal koji se povezuje sa slavnim glumcem. Nije se čak libio da Srbe optuži za dešavanja na prostoru SFRJ devedesetih godina. U jednoj od epizoda dokumentarne serije "Priča o nama", koju vodi na Nacionalnoj geografiji, Frimen je izjavio da su Srbi apsolutni krivci za rat u bivšoj Jugoslaviji, kao i za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici. Mada se radi o dokumentarcu, Frimenu, ali ni bilo kome iz TV ekipe, nije palo na pamet da čuje drugu stranu priče ili bar da istraži činjenice.