DŽoni je mladi heroj

V. N.

14. 05. 2017. u 15:17

Dobitnik specijalnog priznanja Youth heroes, koje dodeljuje "Egzit fondacija", jeste najmlađi srpski roker Nikola Džoni Ranković (13)

Џони је млади херој

Foto: "Telegraf"

DOBITNIK specijalnog priznanja Youth heroes, koje dodeljuje "Egzit fondacija", jeste najmlađi srpski roker Nikola Džoni Ranković (13), i najmlađi muzičar na svetu koji je objavio autorski rokenrol album - "Teram po svom". Mada je rođen sa pola srca i srčanim manama, Nikola je koncertima u Srbiji i humanitarnim radom pokazao da mu je srce prepuno ljubavi. Učešćem u humanitarnim akcijama i druženjem sa decom koja imaju problema u različitim segmentima života, Džoni motiviše vršnjake da se okrenu muzici kao izlazu iz problema.

- Nikola je osoba na koju bi svi trebalo da se ugledamo. On je dečak, borac, umetnik i roker. Ovaj mladi heroj naučio nas je mnoge lekcije, a posebno onu najvažniju - da nikada ne treba odustajati - navodi se u obrazloženju "Egzit fondacije", koja je u kampanji Youth heroes izabrala još 16 mladih heroja u četiri oblasti - obrazovanje i nauka, preduzetništvo i kreativne industrije, društveni aktivizam i kultura i umetnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije