PEVALA JE TITU, IMALA JE BRDO PARA: Poznatoj pevačici onda su poginula oba brata, umrla je u bedi (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 23:51

CRNOGORSKA pevačica rođena u Beranama, Latifa Kujović Nafija, bila je vrlo popularna i važila je za lepoticu raskošnog glasa. Ova pevačica imala je čast da zapeva i Titu, a od muzike je zarađivala basnoslovne sume novca.

ПЕВАЛА ЈЕ ТИТУ, ИМАЛА ЈЕ БРДО ПАРА: Познатој певачици онда су погинула оба брата, умрла је у беди (ФОТО)

Foto: Printskrin

Iako je uspešno izgradila karijeru, sa pevačicom se sudbina poigrala, pa je tako doživela brojne gubitke i udarce.

Put ka muzici bio joj je iznenadan, a počeo je u Sarajevu kada je srela čuvenu pevačicu Divnu Kostić.

- Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država - govorila je Nafija.

“Kraljica”, kako su je zvali, umrla je u bedi i siromaštvu, a poslednjih godina života prodavala je svoju iznošenu garderobu. Kako je sama pevačica isticala, zarađivala je mnogo novca ali nije umela da štedi.

- Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu - pričala je svojevremeno popularna Nafija, šćućurena od hladnoće.

Foto: Printskrin

- Nekada su dolazili ‘bujeri’ da me slušaju, a danas me se niko i ne seća. Eto, obećali su i šporet da mi poklone, ali su izgleda zaboravili - govorila je ona.

Latifa je svojevremeno sa javnošću podelila i iskustvo kada je pevala Josipu Brozu Titu.

- Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga - govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Tokom dugogodišnje karijere Latifa je ostvarila prijateljstva sa mnogim političarima, a među njima i sa nekadašnjim predsednikom Crne Gore, Blažom Jovanovićem.

Foto: Printskrin

- Dok je majka bila živa, stizali su nam paketi i od Blaža Jovanovića - govorila je sa setom Nafija, kojoj su u ratu poginula oba brata.

- Još dva brata su mi umrla od ranjavanja, a sada treba na izbore da idem bosa. Vala, bosa neću ići - uz osmeh je pričala dostojanstveno kao i što je bila tokom života.

Nafija je pevala u skoro svakom velikom gradu, a svojevremeno je otkrila gde je najbolja publika.

- Vojvođani su super, samo đe nema Crnogoraca i Hercegovaca da se potuku.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.

Foto: Printskrin

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)