ZA VIKEND ŽIVA SE PENJE I DO 38 STEPENI: Evo šta nas očekuje u septembru

Novosti online

25. 08. 2020. u 13:48

UPRKOS značajno hladnijem, kišnom današnjem danu u kom se temperature kreću od 21 stepen do 27 stepeni, za vikend slede nove tropske prilike.

ЗА ВИКЕНД ЖИВА СЕ ПЕЊЕ И ДО 38 СТЕПЕНИ: Ево шта нас очекује у септембру

Foto: Tanjug

Kako je kazao meteorolog Đorđe Đurić, očekuje se da subota bude najtoplija sa temperaturom od 35 stepeni u većini mesta, a lokalno i toplije.

- U subotu u većini mesta oko 35 stepeni, lokalno može biti 37, 38 - kazao je dodajući na koji se to deo zemlje odnosi - Otprilike na severozapad Srbije, delove Bačke i Podrinje.

Kako je objasnio, ta će promena biti kratkog daha.

- Vrlo brzo nakon toga sledi zahlađenje. Početkom naredne nedelje pad temperatura za 10, 15 stepeni, onda se ona vraća na neke normalne vrednosti. Početak septembra biće vrlo topao, imaćemo opet temperature oko 30 stepeni - naveo je.

Prema navodima za danas, oblačnost se u nastavku pomera prema istoku, pa će doći do razvedrenja. Prolepšanje vremena očekuje se već sutra.

- Biće sunčano i toplo, ali će jutra biti svežija, u dolinama i kotlinama sa maglom. Maksimalna temperatura u sredu od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C. U četvrtak i petak temperatura od 29 do 33°C, u Beogradu do 32°C - naveo je on.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna