BARJAK KAO ČETVOROSPRATNICA: Ispod Rtnja postavljena najveća zastava Srbije povodom jubileja "FPM Agromehanika"

V. N.

02. 04. 2021. u 10:46

NAJVEĆA zastava Srbije osvanula je u krugu fabrike u Boljevcu. U "FPM Agromehanika" kažu da im je želja da ožive kult nacionalne zastave - simbol bogate tradicije i istorije Srbije.

БАРЈАК КАО ЧЕТВОРОСПРАТНИЦА: Испод Ртња постављена највећа застава Србије поводом јубилеја ФПМ Агромеханика

Kompanija "FPM Agromehanika" u Boljevcu

Srpsku trobojku od gotovo 100 kvadrata postavio je najveći proizvođač poljoprivrednih mašina u Jugoistočnoj Evropi na jarbol visine 28,5 metara, dimenzija 14 x 7,2 metra. Time su sa „trona skinuli“ prethodno najveću zastavu površine 12x6 metara na Beogradskom aerodromu. “Vreme je da kult zastave zaživi u Srbiji“, poručuje Čedomir Marjanović, menadžer izvoza i marketinga u "FPM Agromehanika". Cilj je da motivišu sve privrednike da se uključe u akciju i zastave Srbije postave u svojim firmama, kao što to čine privrednici u brojnim državama sveta.

„Naš narod ima veliku i slavnu istoriju i bogatu tradiciju na koju možemo biti jako ponosni. Zbog toga, smatramo da treba ponosno da ističemo našu zastavu jer je ona simbol naše zemlje, privrede, i svih ljudi i događaja koji čine našu istoriju“, kaže Marjanović.

Jarbol su sami izradili a zastava je krojena i šivena u našoj zemlji. Voljni su da iskustvo izrade i montiranja podele sa svima koji žele da se uključe u akciju.

Čedomir Marjanović, menadžer prodaje u "FPM Agromehanika"

Najveći proizvođač poljoprivredne mehanizacije FPM Agromehanika osnovan je 10. novembra 1961. godine. Ove godine slave značajan jubilej – 60 godina postojanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!