"POTPUNI JE PARADOKS DA ON GOVORI O SLOBODI MEDIJA" Sandra Božić oštro o izjavama Dragana Đilasa

Novosti online

03. 05. 2021. u 09:21

PRVO što svakom normalnom čoveku padne na pamet kada se Dragan Đilas usudi da spomene stanje u medijima u Srbiji jeste nekada zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena, koji je i sam priznao basnoslovan profit koji je po osnovu preprodaje sekunda napravio u vreme dok je, između ostalog, bio i gradonačelnik Beograda, kaže Sandra Božić, članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

ПОТПУНИ ЈЕ ПАРАДОКС ДА ОН ГОВОРИ О СЛОБОДИ МЕДИЈА Сандра Божић оштро о изјавама Драгана Ђиласа

Foto: Pink TV printskrin

- Potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

- Nebrojano puta je Verica Barać u izveštajima opominjala da Dragan Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo  Dragan Đilas - navodi.

- Đilasova “Multikom grupa" je tada, podsećam, kroz produkcijsku kuću “Emošn”, takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput "Velikog brata", "48 sati svadba", "Sve za ljubav", "Menjam ženu", "Operacija Trijumf", "Uzmi ili ostavi" - dodaje Božić.

- I pravo je čudo kada i danas u istrazi sumnjivih finansijskih malverzacija poput preprodaje firmi između Šolaka i Đilasa, desetina računa po poreskim rajevima na kojima leži opljačkan novac građana Srbije isti Savet za borbu protiv korupcije danas, ne smatra da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Đilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja “emitujući” program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji - zaključila je Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

natalija

03.05.2021. 09:29

Paradoks je mnogo sta.Evo na primer kad smo kod slobode medija,ni jedan elektronski komentar ne moze da izadje na medijaam koje on kontrolise ako se tice njegovih maneverzacija.

fsdfg

03.05.2021. 09:34

Djilas je kroz svoju produkcijsku kuću, plasirao programske sadržaje najnijžeg kvaliteta, tzv. šund, i na taj način vršio degradaciju morala i moralnih vrednosti u našoj zemlji.

Draganče

03.05.2021. 09:50

Vučić je Srbiji danas omogućio najveći nivo medijske slobode i to svi znaju niko ne može da kaže da je sloboda izražavanja danas u Srbiji ograničena

Vojko

03.05.2021. 09:51

Pošto Đilas egzistira na svakodnevnim lažima još jedna mu ništa ne znači a mi se dobro sećamo kako je vladao i koliko je stekao za vreme vladavine.

Bobana

03.05.2021. 10:08

Da ima i malo stida i srama inače je veliki je paradoks da Dragan Đilas u ovom trenutku govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

Vladimir

03.05.2021. 10:58

Ako je istina zašto nije u zatvoru. Njegova ne kažnjavanje vam ne koristi u političkoj kampanji; tačnije sasvim je obrnuto. Svakom narodu se gadi država bez pravde. U velikoj ste zabludi što ovo koristite u političke svrhe i to će vas koštati.

Jelena

03.05.2021. 15:13

agrumentovane činjenice o ovoj situaciji. Djilas je apsolutno poslednja osoba na političkoj sceni koja ima prava da bilo šta govori o slobodi medija! Bolje bi mu bilo da se priseti o " nezavisnosti" medija za vreme svoje vlasti!