"POTPUNI JE PARADOKS DA ON GOVORI O SLOBODI MEDIJA" Sandra Božić oštro o izjavama Dragana Đilasa

Novosti online

03. 05. 2021. u 09:21

PRVO što svakom normalnom čoveku padne na pamet kada se Dragan Đilas usudi da spomene stanje u medijima u Srbiji jeste nekada zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena, koji je i sam priznao basnoslovan profit koji je po osnovu preprodaje sekunda napravio u vreme dok je, između ostalog, bio i gradonačelnik Beograda, kaže Sandra Božić, članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

ПОТПУНИ ЈЕ ПАРАДОКС ДА ОН ГОВОРИ О СЛОБОДИ МЕДИЈА Сандра Божић оштро о изјавама Драгана Ђиласа

Foto: Pink TV printskrin

- Potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

- Nebrojano puta je Verica Barać u izveštajima opominjala da Dragan Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo  Dragan Đilas - navodi.

- Đilasova “Multikom grupa" je tada, podsećam, kroz produkcijsku kuću “Emošn”, takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput "Velikog brata", "48 sati svadba", "Sve za ljubav", "Menjam ženu", "Operacija Trijumf", "Uzmi ili ostavi" - dodaje Božić.

- I pravo je čudo kada i danas u istrazi sumnjivih finansijskih malverzacija poput preprodaje firmi između Šolaka i Đilasa, desetina računa po poreskim rajevima na kojima leži opljačkan novac građana Srbije isti Savet za borbu protiv korupcije danas, ne smatra da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Đilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja “emitujući” program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji - zaključila je Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (27)