VULIN SA DEMINERSKOM ČETOM: Spremni da u svakom trenutku zaštite živote i imovinu građana (FOTO)

Novosti online

14. 04. 2021. u 13:27

Ministar Vulin: Pripadnici Policijske brigade deminerske čete, spremni da u svakom trenutku zaštite živote i imovinu građana.

ВУЛИН СА ДЕМИНЕРСКОМ ЧЕТОМ: Спремни да у сваком тренутку заштите животе и имовину грађана (ФОТО)

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd Čete za protivdiverzionu zaštitu spremni da u svakom trenutku zaštite imovinu i živote ljudi, istakavši da je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo sredstva za nabavku najmodernije opreme, kako bi ovi ljudi u svom radu bili maksimalno zaštićeni.

FOTO: MUP

- U modernom svetu nije pitanje da li će doći do terorističkog udara, nego kada će doći. Pripadnici Policijske brigade deminerske čete obučeni su i spremni da u slučaju bilo kakvog incidenta sa eksplozivnim napravama zaštite imovinu i živote svih građana naše zemlje - rekao je ministar Vulin.

Ministar je, posle obilaska Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade, naveo da je za uspeh u radu ovih momaka neophodno da budu dobro obučeni i opremljeni.

FOTO: MUP

- Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo je sva potrebna sredstva da se kupi najsavremenija oprema bilo kog svetskog proizvođača, ali isto tako sa partnerskim zemljama radi na njihovim obukama i usavršavanjima - rekao je ministar Vulin.

Vulin je dodao da su pripadnici ove čete, iako često neprimetni, uvek tu ukoliko se desi incident sa eksplozivnim napravama i da ne postavljaju pitanja bez obzira koliko da su njihovi životi ugroženi.

- Zato moramo da ih sačuvamo, da učinimo sve da budu što više zaštićeni, da imaju tehniku koja će omogućiti da budu na dovoljnoj udaljenosti od mesta na kome mogu biti povređeni - rekao je ministar Vulin poručivši da je ulaganje u njihove obuke i opremu ulaganje u zaštitu svakoga od nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)