INTERVENCIJE SA OPASNIM MATERIJAMA: Ministar Vulin - Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni

Novosti online

09. 04. 2021. u 16:55

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Pančevu da i pored toga što su intervencije sa opasnim materijama retke, vatrogasci-spasioci moraju biti obučeni i spremni da, ukoliko do njih dođe, odgovore pravovremeno i spreče katastrofu po životnu sredinu i ljudske živote.

ИНТЕРВЕНЦИЈЕ СА ОПАСНИМ МАТЕРИЈАМА: Министар Вулин - Само оно што ватрогасац научи, може и да примени

Foto: MUP Srbije

 „Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da nabavlja najkvalitetniju opremu i tu ne sme biti nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ, nije skupo“, istakao je ministar Vulin.  

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin, koji je prisustvovao vežbi koju su izveli polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama, istakao je da ovi ljudi obavljaju težak, opasan posao i da zato moraju biti maksimalno zaštićeni najboljom opremom, dodaviši da će lično insistirati na još češćim obukama vatrogasaca. 

Foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, vatrogasci-spasioci moraju se konstantno usavršavati i obučavati za ovakve događaje kako bi, kada se dese, pravovremeno reagovali i uspeli da spreče katastrofu, ali i zaštitili sebe.  

Foto: MUP Srbije

Polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama prikazali su znanja i veštine stečene tokom obuke u simuliranoj vežbi nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike.

Uz upotrebu specijalne opreme, vatrogasci-spasioci sanirali su štetu nastalu nakon sudara cisterne u kojoj se nalazila opasna materija sa putničkim vozilom i prikazali veštine u skupljanju opasnih materija, kao i dekontaminacije i raspremanja opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri