HRABRO PROTIV IMPERIJALIZMA: Šešelj poslao podršku kubanskom narodu - Decenijama se divim vašoj borbi protiv globalističke nemani (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 12:39

Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj uputio je pismo podrške Kubi i kubanskom narodu.

ХРАБРО ПРОТИВ ИМПЕРИЈАЛИЗМА: Шешељ послао подршку кубанском народу - Деценијама се дивим вашој борби против глобалистичке немани (ВИДЕО)

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Obraćanje lidera radikala kubanskom narodu prenosimo u celosti:

Poštovani građani republike Kube,

prošlo je 60 godina od uvođenja potpunog embarga vašoj zemlji od strane Sjedinjenih Američkih Država. Tim povodom želim da mu uputim poruku podrške u ime Srpske Radikalne Stranke i u svoje lično ime. Nema sumnje da je američki pokušaj blokade Kube jedan od najflagrantnijih primera kršenje ljudskih prava čitavog jednog naroda. Njihov embargo doveo je do ekonomskog genocida koji je ugrozio vašu privredu i direktno prouzrokovao velika stradanja i patnje, pre svega zbog brutalnog sprečavanja dostave medicinske opreme i lekova. Višedecenijsko herojsko odolevanje kubanskog naroda izaziva divljenje svih slobodljubljivih građana sveta. Uprkos brojnim teškoćama s kojima je suočena, Kuba ni u jednom trenutku nije prosila, niti molila odupirući se američkoj hegemoniji prkosno, dosledno i dostojanstveno. Ta revolucionarna borba dovela je do pobede. Danas se jasno vidi da pokušaj totalne izolacije Kube nije uspeo. Vaš narod je pokazao da je hrabar, obrazovan i sposoban da razvija sve industrijske grane. Zahvaljujući impresivnim dostignućima vaših naučnika, kubanska medicina danas zauzima vodeće mesto u svetu.

Činjenica da Kuba razvija čak pet vakcina protiv kovida-19 pokazuje da sankcije nisu uspele da ugroze vaše nacionalne interese. Srpski narod je kroz istorije podneo brojne žrtve da bi sačuvao slobodu i nezavisnost. Ne tako davno naša država takođe je bila pod sankcijama nakon kojih je usledilo bombardovanje od strane NATO pakta, agresija pokrenuta bez dozvole SB sprovedena primarno od strane američkih vojnih snaga. Slična sudbina dovela je do toga da srpski narod iskreno ceni i snažno podržava narod Kube u borbi protiv pogubne američke spoljne politike. Kao istaknuti antiglobalista koji je proveo 11 i po godina u zloglasnom Haškom tribunalu, lažno optužen za zločine protiv čovečnosti, decenijama se divim Kubanskoj borbi protiv globalističke nemani. Stanka koju pred predvodim, Srpska radikalna stranka od svog osnivanja ima prijateljski stav prema Kubi i godinama unazad gaji izuzetno bliske odnose sa ambasadom republike Kube u Beogradu. Posebnu zahvalnost gajimo zbog činjenice da Kuba nije priznala jednostavno proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Prošlo je gotovo pet godina od odlaska jednog od najvećih velikana antiglobalizma, vođe kubanske revolucije i slavnog komandanta Fidela Kastra. Građanima Srbije izuzetno je drago zbog činjenice da je Kuba i nakon promene političkog rukovodstva ostala na istom kursu i nastavila snažnu i nepokolebljivu borbu protiv imperijalizma.

Pobeda će nesumnjivo biti vaša, živela Kuba - poručio je Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna