VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE GRCIMA: Veze između naša dva naroda su uvek bile zasnovane na bliskosti i iskrenoj solidarnosti (VIDEO)

Novosti online

25. 03. 2021. u 08:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke.

ВУЧИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКЕ ГРЦИМА: Везе између наша два народа су увек биле засноване на блискости и искреној солидарности (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Čast mi je da uputim srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke, posebno u ovoj godini, u kojoj se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje.

Veze između srpskog i grčkog naroda su, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti. Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)