RAČUNI U PREKO 15 ZEMALJA SVETA: Siniša Mali pokazao papire koji potvrđuju koliko miliona evra ima Đilas na Mauricijusu (FOTO)

Novosti onlajn

17. 03. 2021. u 19:15

GOSTUJUĆI u specijalnom izdanju "Nacionalnog dnevnika" na TV Pink Siniša Mali, ministar finansija, je zapitao Dragana Đilasa da li ima novac na Mauricijusu i da li je zaista reč o iznosu o kojem su mediji izvestili.

РАЧУНИ У ПРЕКО 15 ЗЕМАЉА СВЕТА: Синиша Мали показао папире који потврђују колико милиона евра има Ђилас на Маурицијусу (ФОТО)

Foto: Printsreen/Pink

- Reč je o velikom iznosu novcu, a postoji na desetine računa u preko 15 zemalja sveta. Ovakvu hobotnicu pravi samo neko ko hoće da nešto sakrije i reč je o ogromnom novcu koji je neko zaradio, oteo dok je bio na vlasti. U to vreme je novac iznesen i stajao je van domašaja naše zemlje - kaže Mali.

Mali je pokazao i papire koji potvrđuju koliko miliona evra Đilas ima na Mauricijusu.

Danima nas, kaže Mali, Đilas ubeđuje da nema račun na Mauricijusu, a sada se pokazalo da ih ima dva i to sa preko 5,7 miliona evra.

- Smeje se u lice svim građanima, a lepo ga je Vučić upozorio da ne ispadne da ipak ima račun i da na njega ima ovlašćenje. Ovo je ogroman problem - izjavio je Mali.

Foto: Printsreen/Pink

Ističe da lider SSP laže, da su papiri i dokumenta tu, a da na drugo svetlo na sve baca odnos sa Draganom Šolakom.

- Godinama unazad slušamo da ne postoji odnos između njih dvojice, a postoji od 2014. godine - kaže Siniša Mali.

Ističe da se radi o interesnoj grupi koja raspolaže ogromnim novcem, koji se krije. Nije čudo, kaže, što žele da sruše Vučića.

Foto: Printsreen/Pink

- Dokazi su tu, papiri su tu, a šta god drugo Đilas rekao, laže - kaže Siniša Mali.

- Jedan od osnovnih indikatora za pranje novca jeste složena struktura, veliki broj računa, ogroman novaca u više zemalja, a sve to ne odgovara poslovnom modelu - kaže ministar finansija.

- Pitanje je da li je Đilas imao ovoliki novac na Mauricijusu i kada - zapitao je Siniša Mali.

Stekli su se svi uslovi da Uprava za sprečavanje pranja novca proveri ovaj slučaj i ovo mora da se razjasni, izjavio je Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranja novca.

Foto: Printsreen/Pink

Radovanović kaže da, pored ovih indikatora, važnu ulogu ima to što se radi o politički eksponiranom licu.

- Ako imamo sumnju u izvršenje krivičnog dela, možemo da privremeno ograničimo raspolaganje sredstvima, a ukoliko se postoji sumnja u izvršenje nekog krivičnog dela, odnosno kriminalne delatnosti, novac se može trajno oduzeti - kaže Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

VUČIĆ O VEŽBI VIHOR 2024: Promenila su se vremena i načina ratovanja, ali danas smo pokazali mnogo veću snagu