TV DUEL ŠEŠELJ PROTIV VUKIĆA: Novinar pokušao da brani ustaše, lider radikala i Marić ga suočili sa mračnom istinom NDH (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2021. u 15:38

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj imao je TV duel u protiv novinara iz Hrvatske srpskog porekla Igora Vukića o zločinima ustaša u Jasenovcu.

ТВ ДУЕЛ ШЕШЕЉ ПРОТИВ ВУКИЋА: Новинар покушао да брани усташе, лидер радикала и Марић га суочили са мрачном истином НДХ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Hepi

Šešelj je istakao da je osnovni metodološki metod u Vukićevoj knjizi "Radni logor Jasenovac", taj što se Vukić oslanja samo na hrvatske državne arhive o Jasenovcu. 

Lider radikala je ubedljivo objasnio da ustaše nisu vodile evidenciju svih zatvorenika Jasenovca, već da je najveći, ogroman broj siromašnih Srba, svih Roma i mnogih Jevreja odmah likvidiran na brutalan način.

Vukić je u emisiji tvrdio čak i da je "srbosjek" izmišljen.

Lider radikala je u toku emisije, ali uz pomoć i voditelja Milomira Marića, krenuo sa "teškom artiljerijom". Šešelj i Marić su Vukiću nabrojali veliki broj izvora koji opovrgavaju njegove teze o Jasenovcu. Izvori koje su Marić i Šešelj navodili i citirali bili su ne samo srpski, već i nemački i hrvatski. Neki izvori su bili i direktno ustaški, a svedočili su o brutalnosti u Jasenovcu, kao i o masovnom ubijanju.

Vukić je neubedljivo tvrdio da se radi o izmišljotinama, čak je negirao i svedočenja žrtava iz Jasnovaca i logora NDH.

On tvrdi da su i mnogi Hrvati i ustaše izmišljali, a sve da bi ispunile želje Josipa Broza Tita. Šešelj je onda reagovao i podsetio da je Jasenovac zarastao u korov, da partizani nisu hteli da ga oslobađaju i da Tito nikada u životu nije posetio Jasenovac, te tako efektno pobio u te Vukićeve teze. 

Marić i Šešelj su konstatovali da je revizija istorije koju vrši Vukić previše čak i za današnju zvaničnu Hrvatsku, te da njegove tvrdnje nisu dobrodošle čak ni u Zagrebu.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (6)

Vidovdan

15.03.2021. 18:13

E, moj Vukiću. U laži su kratke noge. Svi znamo šta se dešavalo u Jasenovcu, samo Ti tz srbin, ne znaš ništa. Prodao si i veru i istinu za šačicu para. Pa, nemoj se od Gospoda ništa dobro nadati.

Miki Zg

15.03.2021. 18:39

Srbin ,pravoslavac koji pređe na katoličku vjeru ,ideologiju je najveći ustaša ( povjesno ,obiteljsko iskustvo ) .Imamo danas revizionizam da ne govorimo o Vukiću ,da od 91.-95 god. protjerano oko 500 000 pravoslavaca ,Srba ,državljana Hr.koji su stoljećima živjeli u Hr.Jasenovac ,Jadovno ,svuda po NDH-a da ne navodim svoju muku su bili hoteli s 5 zvjezdica ?Zaključak :Poturice gore od Turčina !

Nino

15.03.2021. 21:11

U sred Beograda brani ustaše,nikad nije živeo u hr.a njegova rodbina išla na velnesu u Jasenovac,eto to smo mi Srbi,zato smo tako i prošli i ti nije kraj..!

Damjan

16.03.2021. 05:17

Da bi se govorilo o Jasenovcu iz vremena Drugog svetskog rata, sagovornici moraju biti mnogo bolje pripremljeni od gospode: Vukica, Marica i Seselja.