BRNABIĆ I LAJČAK: Sastanak o dijalogu sa Prištinom i evropskoj perspektivi Srbije (FOTO)

Novosti online

04. 03. 2021. u 14:35

SPECIJALNI predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju EU.

БРНАБИЋ И ЛАЈЧАК: Састанак о дијалогу са Приштином и европској перспективи Србије (ФОТО)

Foto: Tviter

- Jutros sam razgovarao sa premijerkom Brnabić o sprovođenju prethodnih obaveza preuzetih u dijalogu Beograda i Prištine i kako podržati Srbiju u napredovanju na putu pristupanja EU - napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak je juče nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu izjavio da je došao da poruči da države članice EU nemaju interes da održavaju status kvo i da su spremni da dovedu proces dijaloga Beogada i Prištine do uspešnog okončanja i to onoliko brzo koliko su dve strane za to spremne.

- Hvala na dobrom i otvorenom sastanku. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju u okviru dijaloga Beograda i Prištine i evropske perspektive Srbije - napisala je premijerka Brnabić. 

Lajčak je pre Beograda boravio u trodnevnoj poseti Prištini, a nakon Beograda putuje u Podgoricu u sklopu posete regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)