DIK BI PONOVO DA BOMBARDUJE SRBE: Senator demokrata optužio Beograd i SPC da destabilizuju Crnu Goru i oduševio DPS

S. S. R.

26. 02. 2021. u 05:00

AMERIČKI senator demokrata Džozef Ričard Durban poručio je da je "doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije - prošlost".

ДИК БИ ПОНОВО ДА БОМБАРДУЈЕ СРБЕ: Сенатор демократа оптужио Београд и СПЦ да дестабилизују Црну Гору и одушевио ДПС

Foto Tanjug

Njegova izjava dočekana je sa oduševljenjem u redovima poražene Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića pa su, nazivajući ga nadimkom - Dik, mediji bliski DPS, preneli njegove reči da "SAD zna za ulogu Srpske pravoslavne crkve, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori". Poručuje da makar i sledbenici Srbije bili na vlasti, ne mogu da ugroze prozapadni kurs Crne Gore.

- Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu devedesetih godina - rekao je Durban, šef spoljnopolitičkog komiteta Senata.

GVANTANAMO KAO RUSIJA

DURBAN je uporedio tretman zatvorenika u Gvantanamu sa zločinima koji su "počinili nacisti, Sovjeti u njihovim gulazima ili neki ludi režim koji nije brinuo o ljudima". Kasnije se izvinio Vojsci SAD rekavši da je loše izabrao reči.

Iznoseći svoje viđenje pitao je i da li treba "podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. godine", očigledno prizivajući neko novo bombardovanje?! A, kako je naveo, može i da se dogodi da potpredsednica Kamala Haris poseti Crnu Goru i prenese poruke vlasti u Podgorici, ali i funkcionerima u Srbiji, Rusiji i Kini, jer predsednik Bajden "ispravlja loše poteze Donalda Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU".

A, ko je Durban? Rođen je u Ilinoisu. Američka javnost ga zna kao jednog od senatora koji je pisao Trampu da je kineski čelik naštetio domaćoj industriji. Glasao je za invaziju na Avganistan koja je otvorila niz napada Amerike po svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere