SRBIJA U BAJDENOVOM FOKUSU: Borelj pričao sa Blinkenom, glavna tema zapadni Balkan

Tanjug

22. 02. 2021. u 18:46

СРБИЈА У БАЈДЕНОВОМ ФОКУСУ: Борељ причао са Блинкеном, главна тема западни Балкан

AP Photo

ŠEF diplomatije EU Žosep Borelj kaže da je jačanje saradnje EU i SAD na zapadnom Balkanu bila jedna od tema prvog razgovora koje su ministri spoljnih poslova EU danas imali sa Entoni Bliknenom, novim američkim državnim sekretarom SAD.

- Očekujem da se ponovo angažujemo sa SAD posebno kada je reč o rešavanju tekućih problema i konflikata u našem najbližem i širem susedstvu”, poručio je Borelj.

Nakon video konferencije EU ministra sa američkim državnim sekretarom Borelj je ocenio da će fokus u narednom periodu biti ne samo na produbljivanju partnerstva EU i SAD već i na njihovom zajedničkom globalnog liderstvu u borbi protiv pandemije u cilju privrednog oporavka, zaštiti klime i promociji demokratskih vrednosti.

- Zajedničko razumevanje je da moramo više raditi zajedno. To podrazumeva i sardanju na globalnoj bezbedensoti - zaključio je Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mama

22.02.2021. 23:21

Dosta mi je vise Evrope i Amerike,stalnih ucena i zavrtanja usiju.Mi u EU necemo uci kao ostali.Za nas su specijalni uslovi ili smo otirac Evrope ili nikad.Okrenimo se onima koni bar mogu da nas zastite od Zapada.

ajde

23.02.2021. 00:21

Ocisti ti svoje dvoriste i pomozi tvojim ljudima pa onda posmatraj ili razmatraj tudje! ustvari ne bi ste imali vremena da disete ni glavu da podignete koliko imate svojih problma.

Vatro Marx

23.02.2021. 13:24

Za Zapad problem Kosmeta je negde u fijoku ostavljen pa kad tad bit ce rijesen. Ne zure cekaju da Srbija priznaje svoju svijetinju kao drzavu, posebno SAD stalno provociraju.