"UČINITE SVE ZA OČUVANJE KOSOVA I METOHIJE U SASTAVU SRBIJE" Šešelj čestitao novoizabranom patrijarhu Porfiriju

Novosti online

19. 02. 2021. u 09:47

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj čestitao je patrijarhu srpskom Porfiriju na izboru i izrazio nadu da će nastaviti borbu za srpske nacionalne interese i jedinstvo srpskog naroda.

УЧИНИТЕ СВЕ ЗА ОЧУВАЊЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У САСТАВУ СРБИЈЕ Шешељ честитао новоизабраном патријарху Порфирију

Foto: EPA/Andrej Čukić

Saopštenje predsednika SRS prenosimo u celosti:

Izbor Vaše svetosti na tron pravoslavnog arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog pruža mi radosnu priliku da Vam u ime Srpske radikalne stranke i svoje lično ime uputim srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh u radu na dobrobiti srpskog naroda, Srpske crkve i pravoslavlja u celini.

Izražavam nadu i veru da će Vaša svetost kao čovek posvećen crkvi i narodu nastaviti nesebičnu borbu za srpske nacionalne interese i jedinstvo srpskog naroda koje nam je potrebno.

Više nego ikada srpskom narodu je potreban podstrek za jedinstvo u svim srpskim zemljama i za očuvanje srpskog nacionalnog bića na celoj teritoriji Srbije. Taj podstrek će, kao i do sada, verujem, dolaziti iz naše crkve.

Vašoj svetosti želim da nastavite da se zalažete i da se molite za sve vrednosti za koje ste se i do sada zalagali i za šta ste se molili i da učinite sve za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024