OVO NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: Zaev ne krije zahvalnost - Srpski narod odvaja od svojih vakcina i daje nama

Tanjug

14. 02. 2021. u 11:27

PREMIJER Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je danas da je to što je srpski narod odvojio svoje vakcine za narod Severne Makedonije velika i ozbiljna poruka - bratstva i prijateljstva koju Severna Makedonija neće zaboraviti

ОВО НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ: Заев не крије захвалност - Српски народ одваја од својих вакцина и даје нама

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Zaev je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa inicijativom Mali Šengen, rekao da to što rade Srbija, Severna Makedonija i Albanija je primer saradnje koja samo unapređuje saradnju koju imamo kroz evropske procese, kao što je Berlinski proces, ali i sve ostale vrste saradnje.

- Želimo da da pokažemo mnogo više nego što je do sada postignuto. Otvorena su vrata i za Kosovo, BiH i Crnu Goru i verujemo da će se vrlo brzo priključiti ovoj inicijativi, jer ona donosi samo dobro i koristi za narod - naveo je Zaev.

Očekuje od EU da vrlo brzo pošalje, kako je rekao, vakcine solidarnosti.

- Komesar Varhelji najvaljuje 70 miliona evra pomoć, a sada je razlog samo nedostatak količine (vakcina). U takvom trenutku nedostatka količine vakcina, srpski narod odvaja od svojih vakicna i daje makedonskom narodu. Ovo je ozbiljna i velika poruka, poruka bratstva i prijateljstva koju svakako naš narod neće zaboraviti - poručio je Zaev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a