OŠTRA REAKCIJA ADVOKATA: Haradinajeva nazvala Srbina "genocidnim zločincem", ne poštuju zakone sopstvene kvazi države

D. Zečević

13. 02. 2021. u 20:59

REAGUJUĆI na izjavu kosovske ministarke spoljnih poslova Meljize Stubla Haradinaj, a koja je komentarišući prvostepenu presudu Zorana Đokića iz Peći osuđenog na dvanaest godina zatvora nazvala “genocidnim zločincem” advokat Ljubomir Pantović branilac osuđenog Đokića u otvorenom pismu kosovskoj ministarki ističe da je pomenutom izjavom “poslala poruku kosovskom pravosuđu da je izrečena prvostepena presuda nedovoljna”!

ОШТРА РЕАКЦИЈА АДВОКАТА: Харадинајева назвала Србина геноцидним злочинцем, не поштују законе сопствене квази државе

Foto: Radio Kontakt plus

Takođe, Pantović je kosovsku ministarku podsetio i na član Ustava u kojem se navodi da će se svako ko je optužen za krivično delo smatrati nevinim sve dok se ne dokaže njegova krivica u skladu sa zakonom, odnosno dok se “krivica za pomenuto krivično delo ne utvrdi pravosnažnom odlukom”.

advokat Ljubomir Pantović/Foto: Radio Kontakt plus

KRIV BEZ DOKAZA!

Ocenjujući presudu izrečenu Đokiću nepravičnom i u suprotnosti sa dokazima advokat Pantović ističe da je glavni svedok tužilaštva i jedini očevidac navodnog ratnog zločina za koji je Đokić osuđen identifikovao drugu osobu, odnosno da nije ni osumnjičio Đokića koji je uhapšen februara 2019 godine na administrativnom prelazu Jarinje od kada se nalazi u pritvoru.Inače, Đokić je i ranije bezbroj puta dolazio na Kosovo gde je i radio u Kosovskoj Mitrovici a uhapšen je iz autobusa u kojim se nalazio sa maloletni detetom.

- Podsećam Vas još jednom da je presuda protiv Zorana Đokića nepravosnažna i da u žalbenom postupku može biti izmenjena - navodi se u otvorenom pismu Meljizi Haradinaj kosovskoj ministarki spoljnih poslova koje je uputio advokat Ljubomir Pantović, branilac Zorana Đokića kojem je pre par dana Osnovni sud u Prištini izrekao predusu od danaest godina zatvora za navodni ratni zločin, odnosno da je, kako se navodi u presudi navodno u martu 1999. u akciji grupe srpskih vojnih i policijskih pravojnih snaga u uniformi, učestvovao u proterivanju Albanaca u Peći, nasilno ulazio u kuće i prisililo albanske porodice da u kratkom roku napuste svoje kuće i krenu u Albaniju i Crnu Goru...

Foto: Radio Kontakt plus

I dok najavljuje žalbu na presudu Đokiću, advokat Pantović u otvorenom pismu ministarki spoljnih poslova tzv. Kosova konstatuje da je Meljiza Stubla Haradinaj prekršila pretopstavku Đokićeve nevinosti a time iskazala i nepoštovanje prema kosovskim zakonima i propisima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada