VUČIĆEV INTERVJU GLEDALO VIŠE OD 70 MILIONA LJUDI- Predsednik za kinesku televiziju poručio: Pravi prijatelji se prepoznaju u nevolji! (VIDEO)

Novosti online

09. 02. 2021. u 21:03

ON je uoči video samita Kine i zemljanja centralne i istočne Evrope govorio za kinesku televiziju CCTV.

ВУЧИЋЕВ ИНТЕРВЈУ ГЛЕДАЛО ВИШЕ ОД 70 МИЛИОНА ЉУДИ- Председник за кинеску телевизију поручио: Прави пријатељи се препознају у невољи! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin CGTN

Samit je zakazan za danas, a kinesko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je najavilo je da će kineski predsednik Si Đinping biti domaćin virtuelnog samita Kina-CIEZ i održati glavni govor.

- Veoma me zanima govor predsednika Sija, želim da vidim njegov pogled na globalnu budućnost i njegov pogled na našu saradnju, svih nas sa Kinom i da vidim šta su kineski planovi- rekao je Vučić u intervjuu za kinesku Media Grupu.

Primećujući da je inicijativa Pojas i put olakšala saradnju Kine i CIEZ, predsednik Srbije rekao je da se nada jačanju ekonomskih veza sa Kinom i udruživanju u borbi protiv kovida 19.

- Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj. Vaša velika podrška, vaša velika pomoć ovoj zemlji ... Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima. I tako mislim da bismo trebali- opisao je predsednik Srbije kinesko-srpske odnose u intervjuu.

Podsetimo, Srbija je u januaru primila milion doza vakcina iz Kine. Zahvaljujući kineskim vakcinama, rekao je Vučić, Srbija je sada predvodnik u vakcinisanju u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Aleksandar

09.02.2021. 23:34

Mogu da kažem da smo iz dana u dan postigli velike rezultate po pitanju svega. Država naša je mnogo toga uradila verujem daćemo nastaviti da jačamo diplomatiju što je cilj naše zemlje.