SKANDAL: Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti uz želju da priznamo Kosovo

Tanjug

07. 02. 2021. u 08:12

PREDSEDNIK SAD DŽozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

СКАНДАЛ: Бајден честитао Вучићу Дан државности уз жељу да признамо Косово

Foto: D. Milovanović/AP Photo

- U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara - kaže se u čestitki.

Bajden je istakao da, imajući u vidu 140 godina partnerstva dveju zemalja, SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti.

- I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje - naveo je Bajden.

- Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata i mi izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Takođe cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana.

- Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik - zaključio je predsednik SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

Dada

07.02.2021. 11:15

@Maja - Савезник са неким ко очекује да ами себи ампутирамо део тела? Чудно перверзно ,,савезништво"!!

Slavko

07.02.2021. 13:15

@Maja - Da, da, kao 1999.godine, kada su nas proglasili ,,nizom vrstom" i ,,obogatili" nas uranijumom, a pri tome i pobili djecu kao ,,koleteralnu stetu".

Gde vi zivite

07.02.2021. 16:51

@Maja - Kad nam saveznik (citaj neprijatelj ) vrati ono sto je silom oduzeo i ono sto je nase ,tada mozemo razgovarati o saveznistvu.

Ur Nino sar Serbule

07.02.2021. 09:21

Можемо ми да имамо одличне економске и привредне односе као и најјаче билатералне односе. Али за оно задње Бајдену око међусобног признавања нема ништа .Мртво слово на папиру.

Nebojša

07.02.2021. 11:05

Srbija treba da uzvrati cestitkom, da mu cestitamo 04.juli dan drzavnosti uz iskrenu zelju da prizna da je pokrao izbore s obzirom na cinjenicu da kada je bilo ocigledno da gubi, na tim birackim mestima je ond bilo vise glasaca nrgo upisanih u biracki spisak, a onda cak i vise glasackih listica nego glasaca, sto je dokaz punjanja kutij uzimajuci i cibjenicu da Trampovim kontrolorima nije bilo dopusteno da prate brojanje glasova. U Srbiji se ponistavaju izbori ako bude samo 2 glasacki listic viska i primer smo demokratije na koje USA treba da se ugledaju.

Amarcord

07.02.2021. 11:07

Захваљујемо на лепим жељама и такође ми Вама и желимо да Тексас , Калифорнија и Флорида крену путем КиМ и да у томе буду много успешији! Са вером у будућу још успешнију сарадњу!

tom

07.02.2021. 11:30

Na Kosovu smo gradili crkve , manastire, proglasili ga za SRCE SRBIJE, pa gde ćeš veće priznanje. Vaš problem je u tome da vi ne priznajete nikog i ništa.

Zeljko

07.02.2021. 11:48

Eto kako čovek nije fleksibilan i ne zna ni da uputi čestitku kako treba. Velika je greška po ceo svet a i po Amerikance što Tramp nije ostao predsednik. A što se tiče nas, pa Vučić će i Bajdenu da stavi do znanja da nema ništa od priznanja kvazidržave Kosovo.

Daki

07.02.2021. 11:51

Prvo treba Bajden i njegova adminsitracija da se pobrinu da nam plate ratnu odštetu od oko 4 milijarde dolara jer su nas bombardovali osiromašenim uranijumom, pa onda možemo da pričamo o nekoj saradnji.

ISKRENE CESTITKE VAMA I VASIM SUGRADJANIMA

07.02.2021. 12:27

Ne samo da zna kako se krade na izborima, nego zna i da laze. Ako je on iskren prama srbima, onda je i Adolf bio andjeo prema zidovima.

Milan

07.02.2021. 13:31

Nemamo mi razloga da gajimo ilizije da oni nas vole, kao narod ih ne interesujemo vec samo da priznamo Kosovo, da su nas voleli ne bi posejali kasetne bombe ciji efekat cemo trpeti vekovima.

Cone

07.02.2021. 13:38

Nema lošeg predsednika SAD-a od Bajdena mi ćemo kao zemlja se boriti i verujem svom predsedniku daćemo izdržati sve pritiske i uspeti da sačuvamo svoju teritoriju.

Mijo

07.02.2021. 13:39

SAD je okrenut velikim silama ali dzaba im sve to mi imamo odgovronog predsednika koji je spreman uvek da se suprostavi svim pritiscima.Biće teško ali izaćićemo kao pobednici.

iz glave

07.02.2021. 15:16

једина документа која цео свет неоспорно признаје, без изузетка, па чак и Бајденова држава кажу да је КиМ део Србије, што значи да је садашња власт окупациона, а ОВК терористичка орг. Иначе честитка је бућкуриш историјских подсећања и пустих неморалних и квислинших жеља

Dr

08.02.2021. 00:24

Честитам и ја њему, и од срца му желим да што пре буде принуђен да призна независне и суверене државе Тексас и Републику Лакоту. Све док то не уради, Бајден и његов режим свесно крше најосновнија људска и грађанска права свих тих људи, безочно газећи сва основна начела демократије и толеранције.