FIFA I UEFA STOPIRAJU: Ko bude igrao "ligu bogatih" neće moći da nastupa u reprezentaciji!

Novosti online

22. 01. 2021. u 09:59

DUGO se u javnosti govori o osnivanju Superlige Evrope u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi Evrope.

ФИФА И УЕФА СТОПИРАЈУ:  Ко буде играо лигу богатих неће моћи да наступа у репрезентацији!

Foto: Arhiva Novosti

FIFA je strpljivo čekala, a sada su se oglasili upozorenjem evropskim klubovima. Ističu da u slučaju da prihvate igranje u "ligi bogatih" neće moći da učestvuju ni u jednom takmičenju pod organizacijom FIFA i UEFA . 

Iako su klubovi spremni da po svaku cenu osnuju zatvoreno takmičenje jasno je da su krovne organizacije protiv toga. Jer bi to u velikoj meri uništilo Ligu šampiona i domaća prvenstva. 

Kreator te "superlige bogatih" je, navodno, predsednik Real Madrida Florentino Perez. Poruka koja dolazi iz FIFA ističe da "Superliga neće biti priznata od strane krovne organizacije svetskog fudbala". 

To znači da ni jedan igrač koji bude učestvovao u jednom takvom tamičenju neće moći da nastupa u takmičenjima koje organizuje sama FIFA ili neka od njenih članica.

Dakle, svaki igač koji bude igrao u "ligi bogatih" neće moći da igra više za nacionalnu selekciju na Mundijalima, pa ni u kvalifikacijama.

FIFA poručuje da bi sva takmičenja trebala da se organizuju u dogovoru sa kontinentalnim konfederacijama i samom "kućom svetskog fudbala".

Saopštenje su potpisali predsednik FIFA Đani Infantino i predsednici svih ostalih konfederacija. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode