POZIV NA VAKCINACIJU: Gak pozvao prosvetare na imunizaciju

B.B.

20. 01. 2021. u 12:34

ПОЗИВ НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Гак позвао просветаре на имунизацију

Foto: Gradski sekretarijat

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je danas sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, doprinesu tome da se Srbija što pre izbori sa epidemijom koronavirusa. On je danas primio kinesku vakcinu u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

- Želim ličnim primerom da pokažem da svi moramo verovati nauci i medicini a ne teorijama zavere a ljudi koji rade sa decom moraju biti predvodnici u tome - rekao je Gak nakon vakcinacije.


On je dodao da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti i vratiti se normalnom životu i to što pre kako bismo sačuvali i ekonomiju. 

Gak je poručio da je osim zdravlja i bezbednosti dece i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, ovih dana posebno važno i podržati devojčice i devojke da prijavljuju seksualno nasilje ukoliko su mu izložene.

- Niste same u kojoj god školi da ste, i kada se čini da su druge teme važnije kao što su ovi meseci kada se svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu - poručio je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)