HOTI PRETI BEOGRADU: Prljava kampanja lažnog premijera

Tanjug

12. 01. 2021. u 10:25

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zapretio je da će Priština ponovo uvesti recipročne mere prema Beogradu, ako se proces dijaloga ne okonča sporazumom o međusobnom priznavanju.

ХОТИ ПРЕТИ БЕОГРАДУ: Прљава кампања лажног премијера

Foto: EPA

Hoti je, posle sastanka sa političkim predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije, rekao da Priština ima pravo da Beogradu uzvrati na svaku meru koju, kako tvrdi, Beograd primenjuje, prenosi Glas Amerike.

- Ali verujem da uz pomoć međunarodnih partnera, sa kojima smo uključeni u ovaj proces, neće biti potrebe da idemo tim ekstremnijim putem. Svakoga dana imamo napredak ka finalnom sporazumu - rekao je Hoti.

On je sa predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije tokom susreta u Prištini predstavio program rada nedavno osnovane Kancelarije Vlade tzv. Kosova za tzv. Preševsku dolinu, odnosno tri opštine na jugu centralne Srbije, u kojima žive pripadnici albanske nacionalne manjine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja