VUČIĆ U ZAJEČARU: Predsednik položio kamen temeljac za izgradnju fudbalskog stadiona (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2020. u 12:36 >> 13:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar VUčučić obišao je Zaječar.

ВУЧИЋ У ЗАЈЕЧАРУ: Председник положио камен темељац за изградњу фудбалског стадиона (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vučić će obilazi završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale, zatim će obići radove na izgradnji Hrama "Vaznesenja Gospodnjeg", a potom prisustvovati polaganju kamena kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

- Mnogo para smo uložili, na kraju sam srećan što smo uradili ovo. Škola ima preko 600 dece ukupno – rekao je predsednik Vučić tokom obilaska škole u Zajčaru.

Očekuje se da početkom drugog polugodišta, 18. janura, krenu đaci u ovu školu. Tokom obilaska škole, predsednik Vučić je razgovarao sa nastavnicima i pohvalio novu školu.

Foto: Printskrin

Sa Vučićem su u obilasku škole ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Predsednik je sa delegacijom obišao učinoce i sve prostorije nove škole u Zajčaru.

Predsednik je rekao da je zadovoljan novom školom.

Tokom obilaska fiskulturne sale, predsednik je saznao da se sala greje na gas i da učenici imaju najbolje uslove kako bi mogli da treniraju.

Foto: Printskrin

- Rukometašice su vam i dalje najbolje, kako sam čuo. Ovo sa stadionom će biti veliki podstrek, tako da moramo da radimo na tome da imaju dobre uslove – rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa gradonačelnikom Ničićem.

Predsednik je od gradonačelnika Zaječara na poklon dobio patike, a onda je, na pitanje novinara, otkrio da je na fakultetu već položio 9-10 kolokvijuma.

Foto: Printskrin

Predsednik je sa učenicima zaigrao i košarku, a od njih je dobio i čestitku, kao i reči zahvalnosti.

- Hvala vam što ste nam renovirali školu, ona je sada još lepša - poručila su deca predsedniku.

- Nadam se da ćemo se ponovo sresti u ovom Hramu. Da ne prođe šest meseci od ovog susreta – kazao je on.

Vučić je prisustvovao polaganju kamena kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Gradonačelnik Zrenjanina Boško Ničić zahvalio se poseti predsednika Vučića ovom gradu.

-U ove tri ipo godine smo se trudili da podignemo grad što bolje, ali to ne bi mogli da pomognemo bez pomoći predsednika Vučića i Vlade Srbije. Projekti koje smo slali naišli su na sjajnu reakciju. Ono što se gradi ovde, je ponos generacija koje dolaze – rekao je gradonačelnik Ničić tokom postavljanja kamena temeljca za izgradnju stadiona u ovom gradu.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije:

- Poslednjih godina se trudimo da ulažemo u Zaječar i to se vidi. Infrastukurna oprema koja je bolje je važna za Srbiju. Ulaganje u škole, novi putevi i saobraćajnice, oko 5 miliona evra smo uložićemo u gradske saobraajnice, očekujte oko 8 miliona evra investicija u zemlji inače. Nastavićemo da ulažemo u škole i stadione – rekao je Vučić.

"Nove investicije stižu u Zaječar"

Najavio je dolazak kompanije Aptiv u Zaječar, koji kaže, dobro posluje u Lekovcu.

- Biće novih radnih mesta, ostaće novac za grad i nove infrastrukurne radove. Verujem da ćemo ulaganjem u stadion sve da podignemo na viši nivo. Sačekajte da vidite kako će to da izgleda - rekao je Vučić.

- Kada napravite najlepši stadion, ponosni ste. Zaječrski stadion je najlepši. Za godinu i 11 meseci biće gotov - dodao je.

- Ulagaćemo u sve što možemo. Imamo ogromne planove za Negotin. Želimo da zaposlimo veliki broj ljudi, da ne odlaze iz zemlje. Srbija će moći sve više da ulaže i da pomaže - kazao je Vučić. Kaže da je cilj sigurna budućnost za decu.

"Žao mi je zbog zemljotresa u Hrvatskoj, pružićemo svaki vid pomoći"

Predsednik je, odgovarajaću na pitanje novinara o zemljotresu, Vučić kaže da se nada da je prošao uz minimalne žrtve i da će Srbija pružiti svu moguću pomoć. 

- Uradićemo sve što možemo da uradimo. Jako mi je žao i želim im sve najbolje, najiskrenije. Spremni smo da im pružimo svaku pomoć - kaže predsednik.

Kada je reč o reakciji Danila Servera, Vučić kaže da nema šta da komentariše, da je on ozbiljan čovek i da se izjavama ne igra.

- Radostan sam što nas neko optužuje da šaljemo vakcine, a ne tenkove. Mi ćemo da vodimo računa o našem narodu i da štitimo interese Srbije - kaže Vučić.

Kada je reč o gasovodu, Vučić kaže da će se raditi na tome da svi gradovi Borskog i Timočkog okruga bude dopremljen gas. Sam predsednik dodaje da se danas proveravaju poslednje merne stanice i da od sutra do Godpođinaca dođe gas iz Bugarske. 

Predsednik dodaje da se danas proveravaju poslednje merne stanice i da od sutra do Godpođinaca dođe gas iz Bugarske. 

- Verujem da će sutra sve biti u redu i to će biti veliki dan za našu privredu, posebno za industriju - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara. 

Gas će se, dodaje, primati iz više pravaca i to je odlično za Srbiju, mada je mnogo posla na sekundarnom gasovodu. Na ovaj način obezbeđena je energetska sigurnost. Dodao je i da će Gradski stadion biti prvi evropski stadion u Srbiji i da će i ljudi iz Beograda dolaziti da ga vide.

"Uvek sam za dijalog, ne bojim se ni jednog pitanja"

Kada je reč o napadima na porodicu predsednika, Vučić kaže da na taj način onaj koji napada najbolje govori o samom sebi. Govoreći o dijalogu sa opozicijom, Vučić kaže da je iznenađen što Obradović hoće da razgovara pod okriljem EU. 

- Naši predstavnici će sa svima da razgovaraju. Čini mi se da je problem tu nešto drugo, a ne poverenje i to kome oni veruju, jer neka samo pogledaju kome narod veruje - kaže Vučić. 

Dodaje da neki ovo pitanje doživljavaju kao mogućnost pritiska na Vladu. 

- Želeo sam da razgovaram, smatrao sam da je to veoma važno, a oni su rekli da ne mogu da razgovaraju sa Hitlerom, psihopatom, majmunom... Žao mi je što nisu želeli sa mnom, ali imaće priliku da razgovaraju sa našim drugim predstavnicima. Razgovori neće nikoga dovesti na vlast, već izbori, a uslovi danas su deset puta bolji nego onda kada smo mi prvi put pobedili - kaže predsednik.

"Naši odgovori su naši rezultati"

Kada je reč o karikaturama u jednom dnevnom listu, Vučić kaže da mu je drago što svaka karikatura može da se plasira i poručuje im da rade svoj posao, a da će on na napade i kritike odgovoriti radom. 

- Naši odgovori su naši rezultati - kaže Vučić. 

Na kritike da je odbio da odgovori na pitanje N1, Vučić kaže da on uvek odgovara na pitanja N1 i da sa tim nema problem. 

- Uvek unapred najavim koliko će još pitanja biti, a ja se nijednog pitanja ne bojim. Ne postoje teška pitanja, već loši odgovori. Kada radite i volite svoju zemlju najviše na svetu, onda nemam nijedan problem ni sa jednim pitanjem. Jedva čekam da dođu ta pitanja da bih pokazao razliku - kaže Vučić.

Slika na putu ka Zaječaru

"Na putu za Zaječar. Kao što vidite, na istoku Srbije sve prekriveno snegom. Jedna i najlepša Srbija!", napisao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere