OBRAĆANJE VLADIKE HERUVIMA: Neprimereni šovinistički napadi na Srbiju i predsednika Vučića

Novosti online

14. 12. 2020. u 19:09

VLADIKA osečkopoljski i baranjski g. Heruvim se oglasio danas, u jeku napada hrvatskih medija i pojedinih novinara na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

ОБРАЋАЊЕ ВЛАДИКЕ ХЕРУВИМА: Непримерени шовинистички напади на Србију и председника Вучића

Foto: Printscreen

Molba vladike Heruvima, koji stoluje u Vukovaru, ima polazište u hrišćanskoj vrlini i ljubavi prema bližnjem svom, istakao je on.

- Ovde bi se osvrnuli i na neprestane napade medija i na šovinistički pristup prema matičnoj nam državi, Republici Srbiji, i njenoj aktuelnoj politici i političkom vođstvu, kao i njenom predsedniku Vučiću koji niukom slučaju nisu primereni i ne doprinose poboljšavanju dobrosusedskih odnosa.  Trebamo imati u vidu da smo svi građani sveta i da smo hrišćani koji imamo zajedničkog neprijatelja u vidu virusa koji ne poznaje granice, boju kože ili nacionalnost. Jevanđelist Matej nam svedoči reči samog Gospoda koji kaže da su sve zapovesti Staroga Zaveta sažete u dve zapovesti, a to je da ljubimo Boga i svoje bližnje. Ovde možemo postaviti pitanje kao u priči o Milostivom Samarjaninu: Ko je moj bližnji?, opet dolazimo do istog odgovora, a to onaj čovek koji pokazuje milost i koji nas poštuje onakvima kakvi jesmo - rekao je vladika.

On ističe da ako umesto ljubavi projavljujemo mržnju, moramo da budemo svesni da mržnja rađa greh, koji vodi u propast i sigurnu smrt.

- Na ove posledice su upozoravali svi starozavetni proroci, koji su imali jasnu predstavu, ako hodimo putem bez Boga i osuđujemo druge, idemo putem propasti, ali ako se pokajemo i pokazemo ljubav i milost prema Bogu i ljudima, bivamo blagosloveni i spašeni - istakao je vladika Heruvim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo