VLADA POKRILA DEFICIT OD 300 MILIONA: Odbornici Skupštine grada Šapca danas usvojili završni račun i rebalans budžeta

A.D.

20. 11. 2020. u 09:25

ВЛАДА ПОКРИЛА ДЕФИЦИТ ОД 300 МИЛИОНА: Одборници Скупштине града Шапца данас усвојили завршни рачун и ребаланс буџета

Foto: A.D.

SKUPŠTINA grada Šapca usvojila je na današnjoj sednici završni račun za 2019., i rebalans budžeta za tekuću godinu. Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, saopštio je odbornicima da je Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve, odobrila 300 miliona dinara za pokrivanje deficita u šabačkoj gradskoj kasi.

- Obećavali smo da ćemo imati čvrstu podršku države i to se obistinilo. Država je pomogla da neuravnotežen šabački budžet i mnogo veći rashodi od prihoda u 2020. godini budu pokriveni iz tekuće budžetske rezerve Republike Srbije. Mi ćemo planirati uravnotežen budžet za 2021. godinu bez zaduživanja - poručio je dr Pajić.

Gradonačelnik je, takođe, najavio i da će radnicima javnih preduzeća u Šapcu ubrzo biti isplaćena solidarna pomoć, koju im je "iz nepoznatih razloga" uskratila prethodna garnitura Nebojše Zelenovića.

Sednica šabačkog lokalnog parlamenta održana je uz odobrenje Zavoda za javno zdravlje i poštovanje svih protivepidemijskih mera. Opozicioni odbornici "Zajedno za Srbiju" nisu došli ni na ovu, inače, treću sednicu u novom sazivu.

Na kraju sednice, odbornici su minutom ćutanja odali poštu patrijarhu Irineju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)