NENAD POPOVIĆ: Đorđević ponovo želi da posvađa Srbiju i Rusiju

Tanjug

13. 11. 2020. u 14:29

PREDSEDNIK Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da Mlađan Đorđević svojim "neutemeljenim i površnim" izjavama nastoji da u javnosti stvori utisak da su odnosi Srbije i Rusije loši i da državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ruši prijateljske i partnerske odnose Srbije i Rusije.

НЕНАД ПОПОВИЋ: Ђорђевић поново жели да посвађа Србију и Русију

Foto: Tanjug

Popović tvrdi da Đorđević nema nikakav kontakt sa ruskim državnim rukovodstvom i institucijama i da se lažno predstavlja kao prijatelj Rusije čime, dodaje, pokušava da ugrabi poneki politički poen u biračkom telu Srbije.

-Kao ministar u Vladi Srbije, koja je ostvarila najbolje odnose sa Ruskom Federacijom u istoriji, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedniku Vladimiru Putinu, dosledno ću raskrinkavati neistine Mlađana Đorđevića i njemu sličnih kojima je jedini cilj slaba Srbija koja je posvađana sa Rusijom-navodi Popović u saopštenju.

Za Đorđevića kaže da je "kukavičje jaje" koje se podmeće patriotskom biračkom telu, da se predstavlja kao zagovornik saradnje sa Rusijom, a da se u stvari radi o čoveku koji je bio deo vlasti koja je činila sve da posvađa Srbiju i Rusiju.

-Na sreću, to se nikada neće dogoditi, jer i Mlađan Đorđević i njegovi tadašnji šefovi nikada više neće dobiti priliku da odlučuju o sudbini Srbije-istakao je Popović, koji je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Dodao je da će će vlada, uz podršku predsednika Vučića, nastaviti da radi na jačanju odnosa sa Rusijom i realizaciji započetih ekonomskih projekata jer je, ističe, čvrsta saradnja sa Rusijom garant ekonomskog napretka Srbije i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević optužio je predsednika Vučića da je rešio da zanemari tradicionalne saveznike Srbije, pre svega Rusiju koja je garant Rezolucije (SB UN) 1244, po kojoj su Kosovo i Metohija međunarodno priznati kao deo Srbije.

Đorđević tvrdi da Vučić Briselskim sporazumom, Vašingtonskim sporazumom, mini Šengenom i drugim akcijama "malo po malo isporučuje Kosovo i daje mu punu nezavisnost".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista