MIROVIĆU DRUGI MANDAT ZAREDOM: Konsultacije pred glasanje o pokrajinskoj vladi, sednica parlamenta u četvrtak

J. S.

26. 10. 2020. u 20:32

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke predložilo je Igora Mirovića za mandatara nove Pokrajinske vlade, čiji će konačan sastav biti poznat na sednici pokrajinske skupštine koja je zakazana za 29. oktobar.

МИРОВИЋУ ДРУГИ МАНДАТ ЗАРЕДОМ: Консултације пред гласање о покрајинској влади, седница парламента у четвртак

Razgovori o Vladi Vojvodine

Mirović, kome je ovo drugi uzastopni mandat na čelu Pokrajinske vlade, u ponedeljak je razgovore o novom sastavu svog kabineta sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. U konsultacijama su učestvovali i predstavnici SNS - Damir Zobenica, Zoran Gojković i Dmitar Stanišić.

Po završetku ovih razgovora, Mirović je predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru pisano potvrdio da je saglasan da ponovo bude mandatar Pokrajinske vlade.

U saopštenju koje je Mirovićev kabinet objavio po okončanju razgovora ne navodi se da li će socijalisti zadržati u novom sazivu Pokrajinske vlade mesto sekretara za privredu i turizam koje je dosad prema opštim ocenama veoma uspešno vodio Ivan Đoković koji je ujedno bio i potpredsednik Pokrajinske vlade. Prema saznanjima "Novosti", u naredna dva dana naprednjaci će na tu temu razgovarati sa socijalistima.

Kako se uveliko spekuliše, drugi mandat u Mirovićevoj vladi zadržaće dosadašnji sekretari: Dragana Milošević (kultura, informisanje i verske zajednice), Zoran Gojković (zdravstvo), Zoran Milošević (obrazovanje), Smiljka Jovanović (finansije) i Vladimir Galić (zaštita životne sredine i urbanizam).

Prethodni saziv Pokrajinske vlade činila su tri potpredsednika i 12 sekretara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)