ISPOVEST SRPSKOG BIZNISMENA KOG SU PRETUKLI U BUDVI: Te noći su pozvali moju suprugu i rekli joj gde da odnese novac

Z. U. - S. Đ.

07. 10. 2020. u 21:00

SUĐENjE za prebijanje srpskog biznismena Srđana Kneževića, vlasnika "Knez Petrola", krajem avgusta u Budvi, odloženo je u kotorskom sudu do daljeg, jer je optuženi Milan Kaloštrović iz Petrovca na Moru, u međuvremenu uhapšen u Beogradu!

ИСПОВЕСТ СРПСКОГ БИЗНИСМЕНА КОГ СУ ПРЕТУКЛИ У БУДВИ: Те ноћи су позвали моју супругу и рекли јој где да однесе новац

Foto: Privatna arhiva

Ročište je trebalo da se održi u protekli ponedeljak, 5. oktobra, ali je sud obavešten o pritvaranju optuženog u Srbiji!

Ovaj Petrovčanin ušao je ilegalno u našu zemlju, jer je imao zabranu ulaska. Pored toga, kod njega su pronađene lažne Unproforove tablice, a u džipu za čijim je volanom bio, pripadnici MUP Srbije su našli i crnogorsku policijsku uniformu i službenu značku.

- Kod sebe je imao francuski pasoš, a tvrdio je da je u Srbiju ušao jer je došao zbog ljudskih prava - navodi naš izvor. - On se, međutim, nalazi na spisku osoba, koje su opasne po bezbednost Srbije, pa mu je po tom osnovu uskraćen ulazak i boravak.

Inače, Knežević je napadnut 24. avgusta uveče u jednom lokalu u Budvi. Prema rečima srpskog biznismena, Kaloštrović je uz pomoć još nekolicine ljudi pokušao da mu iznudi oko 120.000 evra.

- Te noći oni su pozvali moju suprugu i rekli joj da novac odnese u Ulicu Baje Pivljanina na Dedinju - rekao nam je Knežević i dodao da su ga sve vreme tukli.

On je, kao ljude, koji su ga napali, pored Kaloštrovića, označio i advokata Aleksu Stankovića, inače sina crnogorskog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, kao i tužioca Nikolu Boričića.

GOVORIO JE DA ĆE DA ME ISECKA

U IZJAVI koju je Knežević dao crnogorskoj policiji, pored ostalog, on navodi da ga je Kaloštrović odveo do zlatare, koja se nalazi na desetak metara od lokala:

- Tu počinje da me vređa, govori mi da će me iseckati, da mu spremim 120.000 evra do ujutru. Nekoliko puta me udara u glavu, ugurao me u zlataru i počeo da me šutira nogama i pesnicama. Sve su to gledala dva čoveka koja su radila u zlatari.

Knežević dalje kaže i da se posle toga vratio u lokal, a za njim je došao i Kaloštrović sa sedam momaka:

- On mi ponavlja da sam mu dužan 120.000 evra i nastavlja da me tuče po glavi i to traje sat vremena. Nisu mi dozvoljavali da odem. U džepu je imao pištolj, kojim me je gurkao u butinu...

- Bili su prisutni i crnogorski policajci, koji obezbeđuju Aleksu Stankovića - tvrdi Knežević.

U ovom trenutku, međutim, kotorsko tužilaštvo zbog ovog događaja i napada na Kneževića goni samo Kaloštrovića. On je, kako prenose crnogorski mediji, policiji i tužilaštvu ispričao da je sa Kneževićem dugo godina bio u prijateljskim i poslovnim odnosima i da mu je biznismen iz Srbije u jednom od zajedničkih poslova ostao dužan.

- Tačno je da smo imali zajedničke poslove pre pet godina, ali ne postoji dug, jer sam sve svoje obaveze izmirio - navodi vlasnik "Knez petrola".

Inspektori budvanske policije pregledali su snimke nadzornih kamera iz lokala "Hemingvej", gde je navodno došlo do prvog "susreta". Crnogorski portal "Vijesti" prenosi reči svog izvora iz policije, koji navodi da se "na snimku vidi da je Kaloštrović dva puta ošamario Kneževića".

Advokat Aleksa Stanković i tužilac Nikola Boričić negirali su da imaju bilo kakve veze sa pomenutim događajem.

- Sve je notorna neistina. Podneću tužbu protiv Kneževića - rekao je Stanković. - Nije bilo nikakvog incidenta, već samo priče o nekom dugovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna