VUČIĆ: Dodik je u pravu, u BiH su dva lidera ogolila odnos prema Srbima, maske su pale

Tanjug

03. 10. 2020. u 13:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dvojica lidera u Bosni i Hercegovini pokazuju šta misle o Srbiji i Srbima i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio.

ВУЧИЋ: Додик је у праву, у БиХ су два лидера оголила однос према Србима, маске су пале

Foto: Tanjug

Uprkos tome, rekao je Vučić novinarima, Srbja neće menjati svoju politiku prema BiH, ali nema nikakvu potrebu da pravda i objašnjava svoju poziciju i politiku najuspešnije zemlje u regionu.

- Ne moram više ni da govorim onako kako bi izgledalo da im se stalno zbog nečega pravdam jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima rekli šta misle o njima, i Srbma u Srbiji i Srbma u BiH. I možda je u tom smislu Dodik u u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić.

Tako je prokomentarisao izjavu Dodika, nakon zahteva Željka Komšića za raspravu o nezavisnosti Kosova, da je Komšić uradio fenomenalnu stvar za Srbe jer ćemo konačno imati odluku o nepriznanju.

- Po pitanju BiH, uvek sam govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH, ali kada imate dvociju od trojice čelnika BiH koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznavanje nezavisnosti Kosova - kaže predsednik Srbije.

- Onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio. Hvala im na tome što su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza da moram da reagujem i da ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (26)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada