HILJADE LJUDI NA PROTESTU U MINSKU: Policija koristi vodeni top i hapsi demonstrante

Tanjug

13. 09. 2020. u 19:02

BELORUSKE snage bezbednosti koristile su vodeni top protiv demonstranata u gradu Brestu, na zapadu zemlje, javlja TAS S pozivajući se na tut.bi .

ХИЉАДЕ ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ У МИНСКУ: Полиција користи водени топ и хапси демонстранте

Foto Tanjug

Prema tut.bi , nakon upotrebe vodenog topa u centru Bresta, policija je počela da hapsi demonstrante.

Takođe se navodi da je tokom protesta u Grodnom privedeno nekoliko desetina ljudi. Osim toga, protestni skupovi i marševi održavaju se danas u brojnim drugim beloruskim gradovima, uključujucji Mogiljev, Baranoviči i Vitebsk.

Na desetine hiljada demonstranata okupilo se na protestnoj akciji u Minsku.

Od predsedničkih izbora 9. avgusta u Belorusiji se održavaju masovni protesti. Aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko osigurao je pobedu osvojivši 80,1 odsto glasova.

Na drugom mestu je bila Svetlana Tihanovska, koja se smatrala njegovim ključnim rivalom, sa 10,12 odsto glasova. Ona nije priznala rezultate glasanja i učestvovala je u stvaranju Koordinacionog saveta za opoziciju.

Prvih dana skupovi su se pretvorili u žestoke sukobe demonstranata i policije. Opozicija poziva na nastavak protesta dok vlasti zahtevaju kraj ilegalnih skupova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)