OGLASILA SE BELORUSKA VOJSKA: Evo šta kažu učešću naše vojske na zajedničkoj vežbi s njima i Rusima

Tanjug

09. 09. 2020. u 20:34

BELORUSIJA još nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje Srbije da neće da učestvuje u zajedničkoj rusko-belorusko-srpskoj vežbi Slovensko bratstvo-2020. koja počinje u četvrtak.

ОГЛАСИЛА СЕ БЕЛОРУСКА ВОЈСКА: Ево шта кажу учешћу наше војске на заједничкој вежби с њима и Русима

Foto Ministarstvo odbrane

- Nismo dobili zvanične dokumente u vezi sa odbijanjem Srbije da učestvuje u zajedničkoj vežbi“ - rekao je za TASS portparol beloruskog Ministarstva odbrane Igor Gremeškevič.

Ranije je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je Evropska unija tražila da Beograd odbije da učestvuje u vežbi u Belorusiji. Kao rezultat, srpska vlada donela je odluku da zamrzne sve zajedničke vojne vežbe.

Vežba Slovensko bratstvo tradicionalno okuplja kontingente trupa iz Rusije, Srbije i Belorusije. Prvi put je održana u Rusiji 2015. godine. Od tada se održava naizmenično u svakoj od tri zemlje.

Ovoga puta, to treba da se dogodi na poligonu Brestske 38. vazduhoplovne jurišne brigade.

Belorusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da će učesnici vežbati zajedničke operacije u borbi protiv terorizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom