OGLASILA SE BELORUSKA VOJSKA: Evo šta kažu učešću naše vojske na zajedničkoj vežbi s njima i Rusima

Tanjug

09. 09. 2020. u 20:34

ОГЛАСИЛА СЕ БЕЛОРУСКА ВОЈСКА: Ево шта кажу учешћу наше војске на заједничкој вежби с њима и Русима

Foto Ministarstvo odbrane

BELORUSIJA još nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje Srbije da neće da učestvuje u zajedničkoj rusko-belorusko-srpskoj vežbi Slovensko bratstvo-2020. koja počinje u četvrtak.

- Nismo dobili zvanične dokumente u vezi sa odbijanjem Srbije da učestvuje u zajedničkoj vežbi“ - rekao je za TASS portparol beloruskog Ministarstva odbrane Igor Gremeškevič.

Ranije je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je Evropska unija tražila da Beograd odbije da učestvuje u vežbi u Belorusiji. Kao rezultat, srpska vlada donela je odluku da zamrzne sve zajedničke vojne vežbe.

Vežba Slovensko bratstvo tradicionalno okuplja kontingente trupa iz Rusije, Srbije i Belorusije. Prvi put je održana u Rusiji 2015. godine. Od tada se održava naizmenično u svakoj od tri zemlje.

Ovoga puta, to treba da se dogodi na poligonu Brestske 38. vazduhoplovne jurišne brigade.

Belorusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da će učesnici vežbati zajedničke operacije u borbi protiv terorizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Geming

10.09.2020. 10:17

Vojna neutralnost se ofleda u tome sto mozemo sa svima da realizujemo vojne vezbe! Narocito sa rusima i njima slicnim realno sto god je rusija jaca i nase vojno neutralnos je jaca