VLADA SRBIJE PREKIDA SVE VOJNE VEŽBE SA STRANIM PARTNERIMA!

Novosti online

09. 09. 2020. u 16:09

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin je saopštio da je Vlada Republike Srbije danas donela odluku kojom se zamrzava održavanje svih vojnih vežbi sa stranim partnerima zbog pritisaka iz EU.

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕКИДА СВЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА СТРАНИМ ПАРТНЕРИМА!

Aleksandar Vulin

- Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama i našim postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih zemalja. Od nas se traži da po cenu napuštanja naše evropske budućnosti, po cenu još većih pritisaka na našu državu i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom - rekao je ministar Vulin, i podsetio da je Srbija, odlukom Narodne skupštine, vojno neutralna zemlja.

- Da bi sačuvali tu vojnu neutralnost, ili bar umanjili posledice pojačanih napada na našu zemlju i našu ekonomiju, Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da se u narednih šest meseci prekine održavanje svih vojnih vežbi sa svim partnerima - istakao je Vulin, i zatim objasnio šta to tačno znači:

- U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO paktom, ni sa ODKB-om, ni sa Rusijom, ni sa SAD, ni sa Kinom, ni sa EU. Ni sa istokom, ni sa zapadom. Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno, i prema potrebi i suspendovano.

Ministar je istakao da proces opremanja i jačanja naše vojske neće biti zaustavljen, kao i da ćemo raditi na povećanju naše borbene gotovosti više i upornije nego ikada.

- Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost, i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslonimo samo na sebe, i samo na svoju snagu. Živela Vojska Srbije, živela Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega