ROBERT O BRAJAN: Istorisjki sporazum potpisan u Beloj kući

Tanjug

04. 09. 2020. u 20:22

РОБЕРТ О БРАЈАН: Историсјки споразум потписан у Белој кући

Foto: Tanjug AP

SAVETNIK za nacionlnu bezbednost SAD Robert O Brajan ocenio je danas da je sporazum o normalnizaciji ekonomskih odnosa, potpisan u Beloj kući istorijski sporazum, ne samo za Srbiju i tzv. Kosovo, već i za SAD.

. Bilo je ovo divno jutro, napravili smo iskorak u normalizaciji ekonomskih odosa, pomirili konflikt koji je trajao decenijama i koji je bio zaglavljen godinama zahvaljujći predsedniku Donaldu Trampu koji je odlučio da pokuša nešto novo - da napravi novi pristup i da krenemo napred - rekao je O''Brajan večeras na brifingu za novinare posle potpisivanja sporazuma.

- Vučić i Hoti doneli su istorijski sporazum dvema zemljama, ali i Sjedinjenim Državama - rekao je O' Brajan i dodao da je ovaj istorijski sporazum usledio samo nekoliko dana nakon što su on i specijani savetnik DŽared Kušner bili putnici na prvom komercijanom letu između Izralea i UAE.

Dodao je da je jedna strana ekonomskog sporazuma o normalizaciji donosa podrazumevala i uspostavljanje diplomatskih odnosa između takozvanog Kosova, većinski muslimanske države, i Izraela, što je, kako je dodao, veoma značajno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)