GOJKOVIĆ: Vučić potvrdio odgovornost politike koju vodi

Tanjug

03. 09. 2020. u 23:05

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković ocenile je večeras da je pristup predsednika Srbije Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu i Mietohiji u Vašingtonu, u kojima je odbacio tačku o priznanju tzv. Kosova, još jedna potvrda odgovorne politike koju vodi.

ГОЈКОВИЋ: Вучић потврдио одговорност политике коју води

Zoran Jovanović

"Državničko i snažno zalaganje delegacije Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Vašingtonu za interese naše zemlje i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji najbolja je potvrda odgovorne politike koju vodi", navela je Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da je "predsednik Vučić u ovom kompleksnom trenutku na početku razgovara, koji se odvijaju u teškoj atmosferi i uz pritiske, pokazao mudrost, spremnost na dijalog sa Prištinom, ali i odlučnost da brani interese naše zemlje i građana".

"Još jednom je Srbija, na čelu s Vučićem, nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis, ali da pristanak na ultimatum i predaja za nas nije i nikada neće biti opcija, niti je to put za rešavanje problema između Beograda i Prištine", naglasila je Maja Gojković.

Ocenila je i da je "izvesno da predsedniku Aleksandru Vučiću ni u nastavku razgovora neće biti lako, ali je isto tako izvesno da niko bolje od Vučića ne bi mogao da zastupa i štiti nacionalne interese Srbije u ovom dijalogu Beograda i Prištine", što građani Srbije jako dobro znaju.

Maja Gojković je takođe, "zajedno sa ogromnom većinom građana Srbije, koji vrlo dobro razumeju situaciju i koji žele najbolje svojoj zemlji",

pružila "punu podršku predsedniku Vučiću u daljim razgovorima, potpuno uverena da će još jednom pokazati snagu i odlučnost u odbrani nacionalnih interesa".

"U tim naporima Vučić nije usamljen, već iza njega stoji nada i podrška građana u čitavoj Srbiji, posebno Srba na Kosovu i Metohiji. Zato je važno da u ovom trenutku pokažemo jedinstvo, jer samo složni i jedinstveni možemo uspešno da se borimo i branimo naše nacionalne interese“, zaključila je Gojkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024