LUTOVAC BEZ PRAVA GLASA: Pobunjenička struja DS nastavlja pripreme za izbor novog rukovodstva, kažu da predsednik još nije platio članarinu

D. M.

26. 08. 2020. u 09:44

ЛУТОВАЦ БЕЗ ПРАВА ГЛАСА: Побуњеничка струја ДС наставља припреме за избор новог руководства, кажу да председник још није платио чланарину

Struja Vide Ognjenović priprema glasanje

ROK za uplatu članarina u Demokratskoj stranci ističe danas u ponoć, a ovu obavezu do juče nije izmirio lider Zoran Lutovac. To znači da neće imati pravo glasa na izborima za novo rukovodstvo, zakazanim za 26. septembar.

Lutovac i struja koja ga podržava osporavaju ove izbore i tvrde da su nelegitimni, ali Organizacioni odbor na čelu sa Vidom Ognjenović na jučerašnjem sastanku nastavio je pripreme za glasanje. Oni su na sastanku potvrdili da će izbori biti održani 26. septembra, a taj termin mogao bi da bude pomeren samo u slučaju da se pogorša epidemiološka situacija. Izbori će biti neposredni i na njima će moći da glasaju samo članovi koji su platili članarinu. Zasada je jedini kandidat za novog predsednika stranke Branislav Lečić. On je oštro napao aktuelno rukovodstvo DS, navodeći da "razvaljuju stranku" i da se ponašaju kao "kapo u logoru".

Odmah je reagovao Lutovac, koji je optužio Lečića da je prešao sve granice i da pravi štetu DS. Lutovac tvrdi i da "pobunjenička struja" pokušava da na silu preotme stranku i pretvori je u "konstruktivnu opoziciju ili koalicionog partnera Aleksandra Vučića".

Reagovala je i zamenica predsednika DS Dragana Rakić, koja poručuje da nikakvih unutarstranačkih izbora u DS nema, jer njih može da raspiše samo predsednik stranke ili apsolutna većina Glavnog odbora:

- Lečić i njegovi drugari i pomagači mogu samo da prave neku novu stranku koja sa DS neće imati apsolutno nikakve veze.

S druge strane, protivnička struja poručuje da su izbori i raspisani kako bi se spaslo ono što je ostalo od stranke, a za koju tvrde da se lošim potezima rukovodstva praktično "utopila" najpre u Savez za Srbiju, a da se taj proces gašenja DS sada nastavlja ulaskom u Udruženu opoziciju Srbije.

PRVA ODLUKA UJEDINjENjE S TADIĆEM

STRUJA koja je odlučna da održi izbornu skupštinu stranke kaže da će jedna od prvih odluka novog rukovodstva biti stvaranje velike DS. Prvi korak bio bi ujedinjenje sa SDS Borisa Tadića, a zatim se pregovaralo i sa drugim strankama i pokretima da im se priključe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jupiter nije sunce

27.08.2020. 10:52

Демократска странка да би била јака опозиција нека се угледа на пример како је Покс остварио резултат у последњих 2 године и то је формула како се паметно гради опозициона странка.

petrovic ranko

28.08.2020. 00:27

Jadni ostaci DS prave sl.podpartiju DS,predsednici stranke redom se brukaju ostavkama.Snaga ove nove minijature se ogleda u jedinom kandidatu za predsednika u liku Lečića,potrošenog bunđiju koji je već napuštao i menjao stranke i ispoljavao bolesnu ambiciju.Jadna je ta stranka kad joj je prvi potez ujedinjenje sa Tadićem koji je kumovao većini stranačkih problema a i sramotnim napuštanjem stranke.

petrovic ranko

25.09.2020. 08:46

To je moralo da se dogodi,inati i borba za vlast i interese,zatim nemogučnost da se oslobode senke Đilasa koji ima njihove hipoteke, bruka stranku i pojedince.Dobro je krenuti dalje,mislim da je bolje da ljudi koji energično hoće da pokrenu stranku imaju šansu nešto da urade.Mada,ako je prvi zadatak nove DS udruživanje sa Tadićem ??! tužno je vraćati se unazad,ipak je on napustio stranku u najgorem trenutku.